champagne – whisky cocktail met geroosterde sinaasappel

champagne - whisky cocktail met geroosterde snaasappel

Het keukenMeisje heeft nog nooit zo’n warme kerst meegemaakt. Jawel, natuurlijk in exotische oorden. Daar floreren de kunstkerstbomen prima aan de rand van het zwembad. Jingle Bells tingelt vrolijk als je in je bikini langsloopt op zoek naar wat verkoeling. Maar hier, in ons eigen koude kikkerlandje, nee, hier is het uitzonderlijk. Heel stiekem vindt het keukenMeisje dat helemaal niet zo erg. Ze is eigenlijk meer ingesteld op het warme weer. Daarnaast denkt ze dat dat de echte winter heus nog wel komt. Zo in februari bibberen we onze jassen uit, let maar op! Dat is mooi, goed voorde flora en fauna en het natuurlijk evenwicht. Maar de kou hoeft echt niet zo lang te duren voor het Meisje. Nu een warme kerst vindt ze eigenlijk wel prima. Als ze met kerstavond gezellig met de hele familie binnen zit, dan heeft ze toch niet in de gaten dat het buiten niet guur en ijskoud  is. Nee, dan zijn de gordijnen dicht en branden de kaarsjes. Met een beetje mazzel ziet iedereen er gezellig uit versierd met glitters en glimmers. De tijd van kerstliedjes zingen is voorbij. Hoewel, de moeder van het keukenMeisje komt dus die traditie kan best weer onder dwang in gebruik worden genomen. Maar, zo ver is het nog niet. Eerst gaan we lekker borrelen. Het keukenMeisje heeft speciaal voor deze warme kerst een warm kerstdrankje bedacht voor ons: champagne – whisky cocktail met geroosterde sinaasappel. Het grote voordeel van dit drankje is dat je hele huis gelijk heerlijk naar sinaasappel en dus naar kerst ruikt en dat je er écht beter van gaat zingen. Als het moet.

Dit heb je nodig per persoon:

1 sinaasappel – malt whisky – champagne of prosecco – crushed ice

snij  de sinaasappels door de midden – een per persoon – en misschien eentje extra voor garnering. Leg de helften met de doorgesneden kant naar boven op een met bakpapier bekleed bakblik en rooster voor ongeveer 30 minuten op 180 graden. Laat afkoelen. Pers de sinaasappels uit. Meng in een shaker 3 delen sinaasappelsap, 1 deel whisky ( of een scheutje) en 2 delen champagne. Doe er een beetje crushed ice bij en shake. Giet je cocktail uit , zonder het ijs, in een mooi cocktailglas. Het zingen kan beginnen.

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: vegetarische ovenschotel met aubergine - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *