vegetarische ovenschotel met aubergine

vegetarische ovenschotel met aubergine

O, wat was het een groots feest! Het Meisje vierde de jaarwisseling met haar dierbaarste vrienden. Het huis was vol warmte en gezelligheid, lekkere hapjes en een heleboel drank. Natuurlijk maakte het Meisje haar champagne – whisky cocktail met geroosterde sinaasappel voor haar volwassen vrienden als starter. Het kleinere grut kreeg de virgin versie met 7up. Verder had iedereen iets te eten gemaakt en wat te drinken meegenomen. Zo gaat dat eigenlijk altijd bij het keukenMeisje: elke heugelijke dag vieren ze grootst met eten en drinken. Ja, dat lees je goed: met veel eten en best veel drinken ook. Dus op 1 januari kan er echt niet direct met de goede voornemens – zoals minder eten, stoppen met drinken – begonnen worden. Wie dat eigenlijk heeft bedacht.. ben je nog half in de feeststemming, moet je subiet overal ‘nee’ op gaan zeggen. ‘ Nog een glaasje wijn?’ “Nee, dank je, goede voornemens…’. ‘Wil je een toastje ? Blokje kaas? Plakje worst?’ ‘Nee, dank je.. goede voornemens’. Bleh.. het Meisje vindt er niets goeds aan. En de meesten van jullie ook niet, want al die goede voornemens halen doorgaans de maand februari niet. Kijk, dat komt dan wel weer goed uit want dan is de jongste telg uit het keukenGezin jarig. Tijd voor een feestje vinden ze zelf. Maar voor nu.. een stevige hap kan er op Nieuwjaarsdag wel in. Maar niet al te zwaar…Het keukenMeisje maakt vandaag één van haar favoriete recepten: een vegetarische ovenschotel met aubergine en mozzarella. Prima te maken op zo’n laffe hangdag, ze is toch thuis..

Dit heb je nodig voor 4 personen:

3 of 4 aubergines – tomatensaus – 2 bolletjes buffel mozzarella – parmezaanse kaas – olijfolie

Snij de aubergine in plakjes, bestrooi ze met zout en leg in een vergiet. Laat ze minstens een uur ‘zweten’. Hussel af en toe om het vocht weg te kunnen laten lopen. Verwarm de oven, 220 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier. Leg de plakjes aubergine op het blik en besprenkel ze met olijfolie. Bak ze 12 tot 15 minuten, draai dan de plakjes om en herhaal. Doe dit totdat de aubergines allemaal gebakken zijn. Bouw dan je ovenschotel op met laagjes aubergine, tomatensaus en mozzarella. De bovenste laag tomatensaus bestrooi je met flink wat geraspte parmezaan, eventueel een paar plakjes mozzarella als je genoeg hebt. Bak nu in de hete oven voor ongeveer 45 minuten. Laat een minuutje of 10 staan voordat je aan tafel gaat. Buon appetito en een gelukkig nieuwjaar!

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *