christmas sangria

christmas sangria

O, het Meisje is gék op leuke drankjes. Cocktails, mixjes, allemaal leuk. Ze heeft ooit een keer van haar vriendinnen een workshop cocktail maken gekregen en sindsdien maakt ze een zeer verdienstelijke cosmpolitan, toch een van de betere cocktails vindt ze. Voor bijzondere gelegenheden maakt ze graag een variatie op het thema. Zo maakt ze in de zomer graag haar befaamde witte sangria. Een lichte en sprankelend drankje met een laag alcoholpercentage. Perfect dus voor de warme dagen. En nu dus de kerstdagen naderen heeft ze al meerder drankjes moeten uitproberen. Allemaal voor het goede doel natuurlijk. Net zo lang tot ze de juiste ingrediënten en verhoudingen had gevonden, zodat jullie binnen 10 minuten een feestelijke karaf christmas sangria op tafel kunnen zetten. Deze sangria heeft de warme wintertonen van sinaasappel en vanille gecombineerd met de feestelijke bubbels van de prosecco. Het is natuurlijk nog veel leuker als je het drankje in een mooi glas kunt presenteren met een roerstokje van rozemarijn en framboos. Hiervoor kun je uiteraard ook cranberry’s gebruiken, of stukjes appel of mandarijn. Hoewel het keukenMeisje weet dat de smaak uiteraard het belangrijkste is, geniet ze daar nóg meer van als het geheel ook feestelijk oogt. Dus dek de tafel mooi, poets je zilver op en gebruik je fijnste servies. Want voordat we het weten zitten we met z’n allen weer aan de detox kuren in januari en zijn al deze fijne hapjes en drankjes slechts een mooie herinnering…

Dit heb je nodig voor een karaf vol met christmas sangria, ongeveer 6 goede glazen

1 fles lekkere prosecco (niet dat goedkope bocht!) – 300 ml verse (rode)grapefruitsap – 100 ml sinaasappellikeur, bijvoorbeeld Liqor 43 – 250 gram gemengd fruit zoals frambozen, bosbessen, aalbessen – 1 groene appel in stukjes –  1 vanillestokje, in de lengte doorgesneden -100 gram witte suiker – Ter garnering : 1 mooie tak rozemarijn en een beetje witte suiker

Doe het bosfruit in de karaf, strooi de suiker erover en giet daarna het grapefruitsap eroverheen. Dan de appel en de sinaasappellikeur. Was de rozemarijn, schudt even uit en rol ligt door de suiker. Zet de tak in het midden van de karaf. Tot zo ver kun je het van te voren klaar zetten. Giet als je gasten er zijn de prosecco erover. Proost!

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: cranberry likeur met mandarijn en limoen - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *