courgette-spinaziesoep met knoflookcroutons

courgette-spinaziesoep met knoflookcroutons

De meisjes van de Moestuin refereren graag aan zichzelf als “meisjes’. Ondertussen zijn ze ‘Meisjes van een zekere leeftijd’, maar toch. Meisjes zijn ze, Meisjes blijven ze.

Hoe lang ze dat nog vol kunnen houden is de vraag. Want langzaam worden ze ingehaald door meisjes die richting ‘jong volwassenen’ gaan. Zoals bijvoorbeeld het oudste keukenKind. Het keukenMeisje wordt er nostalgisch van. Het lijkt wel gisteren dat ze vol trots in de kinderwagen keek naar dat mooie kleine hoopje mens. Alle mijlpalen vliegen even aan het geestesoog van het Meisje voorbij: eerste stapjes, zwemdiploma en afscheid van de lagere school.

En over mijlpalen gesproken: het keukenKind mag vandaag haar middelbare schooldiploma in ontvangst gaan nemen. Na de zomer wacht een nieuw avontuur op een andere school. Het keukenMeisje voelt zich heel even iets minder Meisjesachtig.

Maar aan de andere kant: sommige dingen veranderen nooit. Zo wil het keukenKind nog steeds liever fastfood eten dan deze heerlijke courgette-spinaziesoep met knoflookcroutons. En zo zullen de Meisjes van de Moestuin, ongeacht hun leeftijd, altijd Meisjes blijven.

Courgette-spinaziesoep met knoflookcroutons

voor 4 personen en binnen 30 minuten op tafel en de soep is glutenvrij

De croutons: 2 sneetjes wit brood, in blokjes gesneden – 2 eetlepels olijfolie – 2 teentjes geperste knoflook – beetje gedroogde groene kruiden en zout

Meng de blokjes brood met de geperste knoflook, kruiden en zout. Zet een pan op middelhoog vuur, doe er de olie in. Wanneer de olie heet is bak je de croutons in een paar minuten knapperig en krokant. Zet in een mooi schaaltje apart tot de soep klaar is.

De soep: Olijfolie – 1 gesnipperde ui – 1 middelgrote aardappel geschild en in blokjes – 1 medium courgette – 100 gram spinazieblaadjes – 1 kleine groene peper zonder zaadjes en in kleine stukjes gesneden – 500 ml groentebouillon – 100 ml room – peper – ½ theelepel kerriepoeder – ½ theelepel komijnpoeder – ½ theelepel kurkuma

Neem een middelgrote pan en zet op middelhoog vuur. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan. Voeg de kurkuma, komijn en kerrie toe en laat de kruiden even warm worden. Doe er dan de ui, aardappel, peper en courgette bij. Roerbak de groentes even door de olie en maak op smaak met wat verse peper. Doe er vervolgens de bouillon bij en laat een minuutje of 10 rustig koken totdat de aardappel zacht is. Voeg dan de room en de spinazieblaadjes toe. Hou een handje spinazie apart voor de garnering. Maal de soep met de staafmixer fijn. Serveer de soep met een paar blaadjes spinazie en de knoflookcroutons.

Meer weten over courgette?

courgette

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *