easy kroketten van broccoli

easy kroketten van broccoli

Het Meisje is goed bezig. Druk, totaal ongestructureerd en zonder enige planning. Ook zonder enige kennis of ervaring. Zelfs geen inzicht. Totaal ongehinderd door enige realiteitszin heeft ze zich in een nieuw avontuur gestort. Het Grote Avontuur der Verhuizing. En die reis, die verloopt voorspoedig.

Hoe kan dat dan, ze hoort het je denken. ‘Iemand die niets kan, niets doet en niets weet en die toch goed bezig is?’ Tsja. Het Meisje heeft niet veel kwaliteiten, maar ze heeft wel vrienden. Echte vrienden. Echte vrienden die ook echt iets kunnen. En ook echt iets doen voor het Meisje. Sommige zijn handig en steken de handen uit de spreekwoordelijke mouwen. Andere zijn weer wat bedachtzamer en denken goed voor het Meisje na over functionaliteiten en onmisbare handigheden in de nieuwe woning. Weer andere vrienden bieden een luisterend oor. Ook heel nuttig en onmisbaar. Het Meisje heeft vrienden die onbetaalbaar zijn. Het Meisje is een gelukkig Meisje.

Door al die hulp fladdert het Meisje lichtvoetig door deze chaotische periode. Zo lichtvoetig dat ze zelfs tijd overhoudt voor het bedenken van nieuwe gerechten. Zo kwam ze op de proppen met deze easy kroketten van broccoli. Een redelijk gezonde en super lekkere snack. Voordat je het weet heb je zomaar je portie groente van de dag weggewerkt. Voor het serveren van zulke geniale hapjes mogen haar vrienden het Meisje wel dankbaar zijn.

voor 8 easy kroketten van broccoli

150 gram gekookte broccoli, grof geprakt  – 100 gram verkruimelde beschuit of broodkruim – 2 geperste teentjes knoflook – 100 gram geraspte Emmentaler of andere kaas –  2 theelepels gedroogde Italiaans kruiden – 1 ei – 1 theelepel grove mosterd – peper en zout naar smaak

Voor de paneerlaag:

1 losgeklopt eiwit – 25 gram Panko (Japans paneer) of broodkruim – 25 gram geraspte parmezaanse kaas – olie om in te bakken

Doe alle ingrediënten voor de kroketten in een kom en voeg als laatste het ei toe. Meng en kneed tot deeg. Verdeel in acht gelijke stukken en rol er met je hand kroketten van.

In een diep bord klop je het eiwit schuimig. In een ander bord meng je de paneer met de kaas. Rol elk kroketje eerst door het eiwit en dan door de paneer. Bak ze in de koekenpan met een flinke laag olie bruin en knapperig. Serveer met een beetje mosterd- of citroenmayonaise!

Gek op broccoli maar wel een toe aan iets anders? Maak dan eens deze tosti van broccoli met kaas

tosti van broccoli met kaas

tosti van broccoli met kaas

pinterest

4 Reacties

  1. SvH

    Moeten de kroketten helemaal bedekt zijn in de olie zoals in een frituurpan? Of is een bodembedekkende laag genoeg? Kan het ook in een airfryer gemaakt worden?

    Reageren
    1. Amber (Auteur bericht)

      Je kunt de kroketten gewoon in een koekenpan in een laagje olie bakken. Helaas, helaas, gefrituurd zijn ze natuurlijk een stuk lekkerder. Het Meisje heeft geen Airfryer dus geen idee of dat lukt!

      Reageren
  2. Magda

    Geweldig recept! In de airfryer op 180 graden in ongeveer 20 minuten lekker knapperig geworden. De broccoli heb ik na het koken even met de staafmixer“ bewerkt“..

    Reageren
    1. Amber (Auteur bericht)

      dank je!

      Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *