frambozen uit de moestuin

frambozen uit de moestuin

Het tuinMeisje heeft een haat-liefde verhouding met de framboos in de moestuin. Enerzijds geniet ze elke zomer van haar frambozen. Dat is een feestje voor de smaakpapillen. Zoet en zacht van smaak. Vol met vitamine C en antioxidanten. Anderzijds is het een plant met een flinke eigen wil en pijnlijke stekels. Het lijkt op vallen voor een foute man. Je wordt op romantische wijze aan de haak geslagen door zijn overweldigende verleidingstechniek, mooie woorden en romantische beloftes. Heeft hij je eenmaal ingepalmd en ben je er als een blok voor gevallen, dan merk je pas dat hij 10 maanden per jaar uit doornen en eigenzinnige stengels bestaat. Maar ja, die vruchten in de resterende 2 maanden. Die maken alles weer goed.

Het zal ook wel niet voor niets zijn dat het tuinMeisje op een dergelijke manier haar eigen framboos verkreeg. Hij werd haar geschonken door een van de buurvrouwen die, vast niet toevallig, altijd heel smakelijk kan vertellen over haar eigen ervaringen met foute mannen. Zoiets overkomt het tuinMeisje natuurlijk niet. Zij zou deze framboos wel even in toom krijgen. Ze had beter moeten weten.

Een framboos is een overspelig type en krijgt uitlopers die rustig een meter verderop pas boven de grond komen. Natuurlijk snoeit het tuinMeisje deze direct weer af, maar ze wil ook snoeien om meer vruchten te krijgen. Daarvoor moest uitgezocht worden of ze een zomer- of een herfsttype had. Het bleek een herfstframboos te zijn. Deze begint vrucht te dragen in augustus. Het voordeel daarvan is dat na de winter alle takken afgeknipt kunnen worden. Dat geeft een opgeruimd gevoel, maar is in feite schijn. In het voorjaar komt de framboos in veelvoud terug.

Sinds dit jaar probeert ze hem in een pot te temmen, maar dan gaat hij narrig doen. Veel voedsel en water eisen omdat hij nu eenmaal oppervlakkig wortelt. Wel voorkomt het tuinMeisje zo dat hij zijn wortels uitstrekt naar de tuin van een andere buurvrouw om daar zijn verleidingstactieken op uit te proberen. Enige tijd geleden sprak het tuinMeisje in de natuurwinkel een zwangere buurvrouw die frambozenblad thee kocht. Zij vertelde dat deze thee de bevalling gemakkelijker maakt. Dat vindt het tuinMeisje dan wel weer onverwachts zorgzaam van haar playboy framboos. Waarschijnlijk blijft ze toch aan hem hangen.

pinterest

2 Reacties

  1. Joyce

    Hahahaha en ik had hem ook weer gekregen. Zal natrekken waar hij zijn oorspronkelijke roots had.
    Joyce

    Reageren
  2. Pingback: frambozen cheesecake met pijnboompitten - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *