frambozenlikeur

frambozenlikeur

Deze week ging het over eten. Over goed eten, fout eten, over dat we in Nederland totaal de weg kwijt zijn als het over eten gaat. Dat je, als je fit en gezond wilt zijn en blijven, geen vlees, vis of eieren mag eten. En geen tarwe en… afijn, er blijft maar heel weinig over wat je dan wél mag eten denkt het Meisje.

De Meisjes zijn van mening dat je alles met mate kunt eten. Gewoon, gezond en gevarieerd eten. Lekker eten. Zelf bereid eten. De Meisjes zijn namelijk dól op lekker en goed eten. Eten wat met liefde tot stand gekomen is. Van het goed gevoerde koetje wat buiten in de wei heeft mogen lopen en niet is volgepompt met penicilline tot het kropje sla uit eigen tuin. Of wat te denken van zo’n kakelvers henne-eitje bij het ontbijt? Kan weinig tegenop.

Het keukenMeisje worstelt nog wel eens (nou ja, altijd zeg maar) met haar gewicht. Ze heeft zich al vaak afgevraagd waarom zij nou ook niet zo iemand kan zijn die eigenlijk niet van eten houdt. Die vergeet te eten en er pas aan denkt wanneer de maag gaat protesteren. Zo iemand die er inderdaad geen moeite mee heeft op zaden en kiemen te leven. Met een handje ongebrande noten als ‘guilty pleasure’. Iemand die bijna kan genieten van twintig minuten een eetlepeltje kokosolie in de mond te laten draaien om zo van haar afvalstoffen af te raken. Twintig minuten! Dan kun je ook twintig minuten niet praten. Helemaal niets zeggen! Dat is ondenkbaar in de ochtendspits bij het Meisje thuis.

Nee, het keukenMeisje is van een ander soort. Het soort dat liever haar mond spoelt met zelfgemaakte frambozenlikeur bijvoorbeeld. Niet ‘s morgens vroeg en ze houdt het ook geen 20 minuten in haar mond. Nee, het Meisje drinkt graag een klein glaasje als ze uitgebreid heeft gedineerd met vrienden. Ze maakt haar likeurtjes zelf, zo weet ze precies welke ingrediënten er inzitten. Geen E-nummers, geen toegevoegde kleur-, geur- of smaakstoffen. Wel zo eerlijk. Om te zeggen dat zo’n zelfgemaakt likeurtje gezond is, dat gaat te ver. Maar het is wel zelf bereid en van verse ingrediënten. Zo doet ze toch nog een beetje mee aan de geldende hipster-trends.

Voor 1 liter frambozenlikeur:

1 liter sterke drank met een alcoholpercentage van meer dan 35%, zoals bijvoorbeeld vodka – 500 gram mooie rijpe frambozen (eventueel diepvriesframbozen, dat kan ook) – 1 vanillestokje – 300 gram suiker – weckpot van 1,5 liter

Doe de frambozen in de schone weckpot. Prak ze een beetje fijn met een vork. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en doe bij de frambozen in de weckpot. Voeg de suiker toe en daarna de alcohol. Zorg dat het fruit onder de alcohol staat. Sluit de pot af. Keer de pot een paar keer om de eerste dagen, zodat de suiker oplost. Laat de likeur zeker 8 weken rijpen. Giet de frambozen en de drank daarna door een zeef en vang de drank op in een pan. Eventueel kun je de frambozen nog door de zeef wrijven. Dit is wel even een werkje maar daarmee krijgt de likeur wel extra smaak. Als laatste filter je de likeur door een schone pantykous en giet de drank daarna over in een mooie fles.

Meer drankjes maken? De Meisjeszijn er goed in. Wat dacht je ervan om je eigen limoncello te maken?

recept voor Limoncello

recept voor Limoncello

 

pinterest

3 Reacties

  1. Suzygirl

    Het ziet er heel lekker uit, doch spijtig mijn frambozen en al op. Het zal voor volgend jaar zijn want diepvriesframbozen lust ik niet het is zo’n plat gedoe.

    Dank u zo heb ik het graag, gemakkelijke recepten waarvoor je niet van alle ingrediënten in huis moet halen.

    Reageren
  2. Pingback: likeur van zomerfruit - de Meisjes van de Moestuin

  3. Pingback: nocino likeur van onrijpe walnoten - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin