gebakken venkel

gebakken venkel

Eigenlijk eet je een groot gedeelte van het jaar dezelfde groentes. Tenzij je een grote moestuin en een mega vrieskist hebt. Maar ben je afhankelijk van wat je in de winkel kunt kopen dan is de variatie in verse groenteseizoenen minimaal. Broccoli, sperzieboontjes en sla zijn het hele jaar door te verkrijgen bijvoorbeeld. Maar eet je de groente van het seizoen dan is dat op vele punten een voordeel: betere smaak en voordeliger voor je portemonnee. Zo zag ik vorige week venkel voor maar 35 cent per knol! Eigenlijk kun je daar niet tegenop telen (sorry moestuinMeisje). In de zomer eten wij salade van venkel met sinaasappel. Je snijdt de venkel in dunne reepjes en de sinaasappel gaat er in partjes bij. Het lekkerste is het natuurlijk om de partjes van hun velletje te ontdoen. Niet heel veel extra werk maar wel veel extra smaak! Beetje sap van de sinaasappel erover, scheutje goede olijfolie en afmaken met snufje zout en peper. Dit was dus een bonusrecept. Nu het eigenlijke recept voor gebakken venkel. Lekker voor de koudere dagen, dan heb je niet zo’n zin in salade. Dit heb je nodig:

1 venkelknol – 2 teentjes knoflook – scheutje pastis of andere anijslikeur – olijfolie, peper, zout

Snij de venkel in dunne plakjes. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de venkel gaar. Niet te gaar, het moet geen venkelpap worden! Als de venkel gaar is met nog een beetje bite haal je de groente even uit de pan. Je bakt dan de  fijngesneden knoflook lichtbruin. Doe dan de venkel weer terug in  de pan en draai het vuur hoog. Giet een flinke scheut van de anijslikeur over de groente en laat even flamberen. Vindt je dat eng, laat dan even koken zodat het grootste gedeelte van de alcohol verdampt. Lekker met aardappels!

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: vegetarisch kerstmenu van de Meisjes - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *