gemarineerde mozzarella op een stokje

gemarineerde mozzarella op een stokje

Het is zomer. En dan denk je aan zon en vakantie. Zo waren de meisjes eens, jaren geleden, in Zuidelijk Italie. In een prachtig gebied aan zee. Met hoge rotsen waar de golven wild tegenaan konden slaan. En waar je, als je bovenop de berg op de weg reed en naar beneden keek, getrakteerd werd op het uitzicht van prachtige baaitjes tussen de rotsen. De rode aarde geeft haar specifieke geur af nadat de zon er de hele dag op geschenen heeft. In dat gedeelte van Italie worden tradities nog in ere gehouden. Hele gezinnen gaan samen op vakantie en volwassen kinderen nemen hun partners mee. Wel verloofd maar nog niet getrouwd? Dan slapen de aanstaande schoondochters bij mama in de caravan. Geen gerotzooi. In deze streek, Puglia, hebben wij de heerlijkste mozzarella gegeten, de Burrata. Verse, romige mozzarella die smelt op je tong. Deze jonge kaas is  gevuld met room en stukjes mozzarella. En dan gecombineerd met zoete, rode sappige tomaten en kruidige basilicum..

Hoe anders is de mozzarella die we hier kopen. Nu weet dit keukenMeisje echt wel dat je Burrata niet kunt vergelijken met de mozzarella uit de supermarkt, dat zou niet eerlijk zijn. Maar ze heeft wel een truc bedacht om de mozzarella wat meer smaak te geven: ze marineert de bolletjes in een kommetje met fijngehakte basilicum, een snufje zout en een drupje citroensap en een flinke scheut olijfolie. Dan een paar uur laten staan zodat de smaak van basilicum een beetje in de mozzarella kan trekken. Gebruik hiervoor bijvoorkeur de kleine bolletjes mozzarella. Spies de gemarineerde mozzarella tussen twee halve cherrytomaatjes en versier met een blaadje basilicum. Simpel en leuk. Gemarineerde mozzarella op een stokje!

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *