je eigen citroensiroop maken

je eigen citroensiroop maken

Het keukenMeisje is gek op citroen. In de vorm van taart, cupcakes, muffins, ijs, drank. Het is een wonder dat het Meisje zo gezellig blijft ondanks al dat zuur. Aan de andere kant, ze voegt natuurlijk genoeg zoet bij dat zuur. Dat kan een verklaring zijn voor haar zoete aard. Genoeg gekkigheid nu, maar het Meisje is echt gek op citroen. Meestal gebruikt ze de schil van de vrucht.  Lekker voor in deeg, deeg van appeltaart bijvoorbeeld maar ook een echte smaakmaker als je witte bolletjes bakt voor bij het eten. Probeer maar eens! Gewoon de schil, uiteraard alleen het geel en niet het wit, van twee citroenen toevoegen aan je deeg voordat je het laat rijzen. Maar goed, dan blijft het Meisje dus wéér zitten met die afgekloven citroenen. Wat doe je dan met de vrucht zelf? Ja, je maakt lemon curd of citroensorbet. Maar wat je ook kunt doen is je eigen citroensiroop maken. Makkelijk en zonder toevoegingen en e-nummers die je niet begrijpt of wílt begrijpen. En zeker 4 weken houdbaar in de koelkast, maar de kans dat je dat redt is niet zo groot.

Wat heb je nodig en hoe maak je de siroop?

Ongeveer 350 ml citroensap. Reken daarvoor op 8 grote of 10 kleinere citroenen. Zorg dat de citroenen niet te koud zijn want dan geven ze minder sap. Haal ze dus bijtijds uit de koelkast of verarm ze even in warm water. Giet het sap door een zeef in een steelpannetje en zorg dat eventuele pitjes achterblijven. Voeg 300 gram suiker toe. Verwarm het sap langzaam en al roerend tot de suiker helemaal is opgelost, Laat dan afkoelen en giet in een leuk flesje. Je siroop is nu klaar voor gebruik!

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: 5 minuten aardbeien yoghurtijs - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *