kippenvleugeltjes in limoen

kippenvleugeltjes in limoen

We hebben het meerdere keren geprobeerd. Weekmenu’s maken. Dan kun je gericht inkopen doen. Dat heeft als voordeel dat je minder vaak boodschappen hoeft te doen, alleen de dingen koopt die je nodig hebt en dus geen overbodige spullen in je winkelwagentje mietert. Nooit blijft er meer iets liggen wat je uiteindelijk niet gebruikt en ( ik durf het bijna niet te zeggen) weg moet gooien. Niet meer op de dag zelf denken: wat moeten we in hemelsnaam vanavond nu weer eten?! Nee, je werpt een blik op je lijstje en je denkt: ha, lekker, aardappelstamppot. Dat is de theorie. Bij het keukenMeisje werkt het in de praktijk helaas heel anders. Die zwoegt op zondagmiddag op het weekmenu, komt tot menu’s voor maximaal 5 dagen en denkt: die andere dagen bedenk ik van de week wel. Doet vervolgens nog een heleboel boodschappen die niet op t lijstje stonden maar haar wel aankeken in de winkel van : koop mij, koop mij!. En ach, ze had toch nog geen volledig dichtgetimmerd weekplan dus ’t kon wel. En dan, dan komt dag 1. Die ging goed, gekookt volgens plan. Maar dag 2.. tja, eigenlijk helemaal geen zin in die stampot. Weet je wat, we draaien dag 2 en dag 3 om. En aan het einde van de week is de stampot nog steeds niet gegeten. En de ingredienten voor het menu van dag 4 liggen ook nog ongekookt in de koelkast. Dus we doen het tegenwoordig weer hoe het uitkomt: bedenken van te voren het een en ander, kijken in de winkel welke producten graag mee naar huis willen en rommelen gezellig verder aan.¬†Kippenvleugeltjes met limoen is zo’n recept wat je keurige weekmenu in het honderd laat lopen. Want ¬†de kippenvleugeltjes eet je bij de borrel en na de borrel heb je echt geen zin meer om nog te koken.

Meng olie, limoensap, knoflook peper en zout en marineer de vleugeltjes hierin. Zet ze afgedekt tenminste 1 uur in de koelkast, langer mag altijd. Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie, leg de kippenvleugeltjes erop en giet de marinade erover heen. Zet ze 7 minuten onder de hete grill, keer de vleugeltjes halverwege om. Lekker met citroenmayo en een glaasje droge witte wijn.

3 eetlepels olijfolie – sap van 3 limoenen – zout en peper – 3 teentjes fijngesneden knoflook – 16 kippenvleugeltjes

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *