lichte luchtige worteltaart

lichte luchtige worteltaart

Bij de Meisjes staat deze hele week in het teken van het Sinterklaasfeest. Worteltjes en appeltjes van oranje, jullie hebben er gisteren al wat over kunnen lezen. Vandaag heeft het keukenMeisje het over Zoet. Van ‘ wie zoet is krijgt lekkers’. Maar natuurlijk zijn we zoet geweest, logisch. En trek in lekkers hebben we ook. En na een hele avond cadeautjes uitpakken, gedichten voorlezen en surprises bewonderen lust je wel wat toch? De ovenschotel was lekker, maar de Meisjes bewaren altijd het beste voor het laatste: het toetje. In dit geval een lichte luchtige worteltaart. Of een carrotcake, net wat je wilt. Het paard van Sinterklaas, Amerigo, heeft natuurlijk de meeste wortels gegeten. Maar ook een paard heeft er op een gegeven moment genoeg van: wéér een wortel in een schoen! Appel, wortel, appel, wortel. Nooit eens een pond lekker zoute drop. Het Meisje hóórt het Amerigo zó mopperen. Daarom denkt ze ook dat hij aangenaam verrast zal wezen door worteltjes verwerkt tot taart. Dat wil zeggen, als hij de kans krijgt om te proeven met al die pieten in de buurt want zo’n taart is op voordat je het weet!

Dit heb je nodig voor het deeg:

250 ml zonnebloemolie – 175 gr fijne kristalsuiker – 50 lichtbruine basterdsuiker – 4 eieren – 150 gram geraspte wortelen (2) – 1 theelepel vanille-essence  – 225 zelfrijzend bakmeel – 1 theelepel bakpoeder – 1 1/2 theelepel kaneelpoeder – 1/2 theelepel gemberpoeder – snufje zout

Dit heb je nodig voor de frosting:

300 gram verse roomkaas – 100 gram zachte roomboter – 125 gram poedersuiker – 1 theelepel vanille-essence – het sap van een halve citroen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe in een kom de suikers, de eieren, olie en vanille-essence. Klop alles tot een luchtig en romig geheel.  Zeef de bloem in een andere kom en meng daar het zout, bakpoeder en de kruiden doorheen. Meng het ei-mengsel door de bloem en mix tot er geen klontjes meer in zitten. Roer er dan de geraspte wortel doorheen. Verdeel het beslag over twee ingevette bakvormen van 20 cm (de kleinere dus) waar bakpapier in ligt. Zet de vormen in het midden van de oven en bak voor 30 minuten tot het deeg stevig aanvoelt. Verwijder dan de vormen en laat de taarten afkoelen tot kamertemperatuur.

Maak ondertussen de frosting. Zeef de poedersuiker boven een kom en meng met alle andere ingrediënten tot een dikke, homogene massa zonder klontjes.

Smeer één derde van het roommengsel over de bovenkant van een taart en verdeel gelijkmatig. Leg daar de andere taart bovenop en verdeel de rest van het mengsel over de bovenkant en de zijkanten. Smeer met een paletmes uit en versier eventueel met marsepeinen worteltjes of een leuk Sinterklaas- figuurtje.

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *