magnolia in de moestuin

magnolia in de moestuin

Het Meisje is zenuwachtig. Ze wordt tenslotte niet elke dag geïnterviewd door een groot landelijk dagblad. En al helemaal niet zonder het keukenMeisje. Dit keer draait het vraaggesprek echter om de moestuin en daar weet het tuinMeisje veel van. Het keukenMeisje weinig. Toch is er voor het tuinMeisje een verschil tussen ergens alles van weten en ergens op een leuke manier over vertellen.

Ze heeft gemerkt dat het nogal van kwaliteiten van de interviewer afhangt of ze een beetje aardig voor het voetlicht komt. Enige tijd geleden werden de Meisjes samen geïnterviewd. Deze journalist had zich niet voorbereid. Dat was duidelijk. Wist de naam van De Meisjes niet meer. Stelde totaal niet ter zake doende vragen. Dan ontstaat er gaandeweg een extra dimensie in het gesprek met het tuinMeisje. Begint ze zich af te vragen waar die ander eigenlijk mee bezig is. Raakt ze ontstemd. Geïrriteerd. En een geïrriteerd tuinMeisje is verbaal tot zeer rake klappen in staat. Dan hang je echt even in de touwen. Dat is publicitair gezien niet handig. Niet meisjesachtig ook. Dus zegt het tuinMeisje dan maar even niets.

Gelukkig is het keukenMeisje professioneler. Zij gaat door alsof er niets aan de hand is en red daarmee het interview. Zo leek het nog best een gezellig gesprek toen het eenmaal uitgewerkt was. Nu heeft het tuinMeisje deze back up niet. Moet ze het alleen doen. Help!

Magnolia in de moestuin

Eerst maar even het keukenMeisje bellen. Die raadt aan om weer even het Meisje in zichzelf te zoeken. Te denken aan romantische dingen. Is er niet iets meisjesachtigs dat nu in bloei staat? De magnolia staat in bloei. En hoe! Een feest om te zien.

Het is jammer dat een magnolia maar zo kort bloeit. Na een bloeitijd van een week of twee in april, is het al voorbij. Maar in die twee weken is de bloei overweldigend. Grandioos. En opvallend. Omdat er nog niets anders in bloei staat.

Magnolia’s bloeien met grote tulpvormige bloemen, terwijl de rest van de boom nog kaal is. De bloemen zijn niet alleen mooi. Ze zijn ook eetbaar. Dat alleen is al een reden om een magnolia in de moestuin te zetten.

Magnolia snoeien

De andere reden is dat je weinig onderhoud hebt aan een magnolia. Zorg ervoor dat je de onderste takken van de stam snoeit, als de boom nog klein is. Anders krijg je geen boompje maar een struik, en onder een struik groeit weinig. Niet handig in een moestuin.

Magnolia’s behoren tot de oudste families van bloeiende planten. Er zijn fossielen van magnolia’s gevonden die dateren uit het Krijt tijdperk. Dat is 145 tot 66 miljoen jaar geleden! Daar heeft de magnolia dan ook zijn bijzondere manier van bestuiving aan te danken. Destijds bestonden er nog geen bijen. Magnolia’s worden bestoven door verschillende soorten kevers. Glanskevers, spartelkevers, bladhaantjes en snuitkevers. Daarom is de vorm van de bloem ook zo anders dan reguliere bloemen. Daarom zijn de bloemen ook zo stevig. Ze moeten overeind blijven onder al dat kever geweld.

Eetbare magnolia bloemen 

Als je een magnolia in de moestuin wilt, dan heb je keuze uit verschillende soorten. Ze zijn niet allemaal even goed bestand tegen wind. Ook zijn ze niet allemaal even lekker. Het Meisje heeft Magnolia Susan in haar tuin staan. De bloemen zijn prachtig purperkleurig, maar een beetje bitter. De magnolia die je het meeste ziet is de Magnolia soulangeana. De bloemen van deze boom smaken al beter. Zelf vindt het Meisje de bloemen van Magnolia Stellata het lekkerst. Pittig en zoet tegelijk. Een treffende overeenkomst met het tuinMeisje.

Ben je benieuwd naar recepten met magnolia bloemen? Lees dan dit blog.

recepten met magnolia bloemen

recepten met magnolia bloemen

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *