ontbijtmuffins met citroen en bramen

ontbijt muffins met citroen en bramen

Aaaaarrgghhh, het is een dagelijkse strijd bij het keukenMeisje thuis: het ontbijt! Wat nú weer te serveren aan die lastige pubers? Heeft het keukenMeisje iets gevonden wat er grif ingaat, dan wijzigen de pubers subiet hun smaakpallet na de tweede dag om de derde dag doodleuk te verkondigen dat ze het eerst zo geliefde gerecht ‘niet meer lusten’. Terwijl het keukenMeisje alleen maar gezinnen kent die dag in dag uit, jaar na jaar volgens een vast patroon ontbijten. Bijvoorbeeld cruesli met yoghurt. Of een boterham met pindakaas en een kop thee. Maar zo simpel is het bij het keukenMeisje thuis niet. Daar waar andere ouders hun rug recht houden en verantwoord bezig zijn doet zij er alles aan om maar gevulde maagjes de deur uit te laten gaan. Dat is namelijk beter voor het concentratievermogen en dus voor de leerprestaties van het grut. Dus bakt het Meisje eieren met spek of havermout pannenkoekjes. Doet ze net of het heel normaal is dat er met chocoladevla ontbeten wordt en zelfs een overgebleven stuk brownie vormt een stevige basis voor de dag die komen gaat. Nee, ze is de lulligste niet. Heeft het keukenMeisje een goede dag dan bakt ze deze ontbijtmuffins met citroen en bramen. Deze muffins kunnen overigens ook heel goed zonder bramen, of met framboos, of bosbessen. Ze zijn altijd lekker. Dus ook niet alleen voor het ontbijt. Bij de thee smaken ze ook goed. Dan is het wel zaak om iets anders te bedenken om te eten bij het ontbijt van morgen…

 

Dit heb je nodig voor 6 muffins:

1 biologische citroen – 70 gram boter – 4 eieren – 100 gram fijne kristalsuiker – 1 zakje vanillesuiker – 1 theelepel vanille essence – 100 gram bloem – 40 ml melk – 150 gram bramen – poedersuiker

Verwarm de oven voor op 210 graden. Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf en pers de citroen daarna uit. Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker tot een bleke massa. Klop er beetje voor beetje de bloem doorheen. Smelt de boter in een steelpannetje en giet die dan bij het mengsel  samen met de citroenschil. Als dit gemengd is meng je de melk met de vanille-essence door het beslag en daarna pas het citroensap erdoorheen. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een snufje zout en de vanillesuiker stijf en spatel daarna voorzichtig door het beslag. Hou 6 mooie bramen apart en voeg de rest toe aan het beslag. Vet de vormpjes in en verdeel het beslag, zet in de oven. Na 10 minuten bakken leg je de apart gehouden bramen op de muffins en verlaag je de temperatuur naar 180 graden. Bak ze in nog eens 10 minuten gaar. Laat de muffins eerst even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt. Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

pinterest

2 Reacties

  1. Pingback: havermout frambozen muffins - de Meisjes van de Moestuin

  2. Pingback: red velvet appelpannenkoekjes - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *