pitabroodje met spinazie en truffel-cantharellen

pitabroodje met spinazie en truffel-cantharellen

Of ze bij een vriendinnetje mag logeren. Enne, o ja, de ouders zijn niet thuis. Maar de broer van bijna 18 wel, dus die kan oppassen. Kijk, dat de ouders er niet zijn, dat maakt deze keukenMoeder eigenlijk weinig uit. Tuurlijk, de puberdochter zal dingen doen die ze wellicht liever niet weet. Maar dat hoort erbij toch? Dit keukenMeisje gaat ervan uit dat het kind niet in zeven sloten tegelijk loopt. Hooguit in vijf.

Maar die bijna-achttien-jarige broer, die kan opletten. Dáár zit het meisje een beetje mee in haar maag. Broer klinkt redelijk onschuldig maar wat als broer ook zo gebruik maakt van de gelegenheid. En z’n bijna-18-jarige-vrienden óók uitnodigt…Hé, gelukkig. Volgens de vriendin-van-de-dochter heeft de broer geen vrienden. Mooi, het keukenMeisje is helemaal gerustgesteld. Tenzij hij speciaal voor deze gelegenheid er een paar maakt..

He gatsie. Het is een vicieuze cirkel van bezwaren opwerpen en wegpraten. Maar het Meisje blijft bij haar standpunt: het kind is vanaf het begin duidelijk geweest dat er geen ouderlijk toezicht is dus daarom mag ze gaan. Desnoods kan het keukenMeisje haar middenin de nacht ophalen met ’t autootje. BH-loos en met piekhaar, maar dat ziet het Meisje als waarschuwing aan de dochter om zich te gedragen.

Al deze redeneringen maakten dat het Meisje vergat te lunchen. En ze had nog wel zo’n lumineus idee gekregen: een pitabroodje met spinazie en truffel-cantharellen. Gelukkig kan het Meisje schakelen en deed het pitabroodje ook prima dienst als avondeten. Het Meisje is niet zo moeilijk, maar dat had je uit het bovenstaande voorbeeld vast al begrepen ….

Voor 2x 1 pitabroodje met spinazie en truffel-cantharellen

100 gram bladspinazie, fijn gehakt of 5 bolletjes diepvries spinazie – 50 gram cantharellen – 1 teentje knoflook – 10 blokjes gemarineerde feta – olijfolie – 1 eetlepel truffelolie – 2 pitabroodjes

Pel en snij de knoflook fijn, doe een scheutje olie in de pan en bak de knoflook. Doe de bladspinazie erbij. Wok tot de spinazie geslonken is. Giet eventueel af en haal de knoflookspinazie uit de pan. Maak op smaak met peper en zout. Doe de schoongeborstelde cantharellen in een klein beetje olie in de pan en bak ze een paar minuten. Leg ondertussen de pitabroodjes onder de grill of nog gemakkelijker, in het broodrooster. Meng de spinazie met de feta. Als de cantharellen klaar zijn giet je er een beetje truffelolie overheen. Meng ze door de spinazie en vul de opengesneden pitabroodjes ermee.

Nog zo’n lekker en gemakkelijk recept met spinazie is deze skinny spinazietaart

skinny spinazie taart

skinny spinazie taart

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *