salade caprese met gegrilde courgette

salade caprese met gegrilde courgette

Het Meisje heeft last van een writersblock. Ja heus, ze zit al een kwartier naar haar lege scherm te staren in de hoop dat er een idee ontspruit aan haar hersenen om een Meisjesachtig onderwerp te behandelen. Maar niks Meisjesachtigs wil komen. Nee, dit Meisje zit te veel met het EK in haar hoofd. En het EK, voetbal, wat mannen in strakke shirtjes en een bal, nee, niet Meisjesachtigs. Misschien wel leuk om te kijken, die strakke shirtjes, maar dat is vast geen correcte manier van onderwerp benadering. Er zit voor het Meisje niets anders op dan het deze keer te hebben over het EK. Uiteindelijk zal ze vast wel een bruggetje vinden naar het eigenlijke onderwerp: salade caprese met gegrilde courgette.

Het EK dus. Het meisje mocht dit jaar ongegeneerd voor Italië zijn, omdat Nederland niet mee doet. Daar waar overal de vlaggetjes en acties achterwege blijven, creëert het Meisje haar eigen EK gevoel. Ze hitst de buren op en dwingt ze  ‘gezellig’ bij haar de wedstrijden van Italië te komen kijken. Ze klampt ineens de buurjongens aan, voetbalfanaten zijn het, om naar hun mening te vragen over de verrichtingen van haar favoriet. En dit alles zonder eigenlijk ook maar de minste interesse in of kennis van voetbal. Onverklaarbaar. Wellicht zelfs een beetje gestoord. Het enige goede wat uit deze gekte bij het Meisje is voortgekomen, is dat ze een heerlijke salade caprese met gegrilde courgette heeft gemaakt (kijk, daar heeft ze het bruggetje gevonden!). Want waar het Meisje wel verstand van heeft is lekker eten. Dus stond er die wedstrijd pizza, salade caprese en ijs op het menu. Kon ze het weer een beetje goedmaken bij de buren…

Dit heb je nodig:

2 courgettes, in dunne plakjes – 2 á 3 tomaten – 1 bolletje goede mozzarella – flinke eetlepel pesto – blaadjes basilicum – olijfolie

Grill de dunne plakken courgette in een hete pan, strijk er eventueel met een kwastje dun wat olijfolie op. bestrooi met wat peper en zeezout. Leg de plakken op een schaal. Daarover heen leg je de in plakken gesneden tomaat en mozzarella. Verdeel de pesto eroverheen en garneer met de blaadjes basilicum.

 

 

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: courgettebrood met limoen en parmezaan - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *