stoofpeertjestaart met vijgencompote

stoofpeertjestaart met vijgencompote

Hela! Voordat het Meisje het weet is het alweer bijna kerst. Waar een vriendin al wéééken van te voren haar bezorgmoment bij de grootgrutter had geclaimd, heeft ze zelf dit jaar nog helemaal geen boodschappenlijstje. Sterker nog, ze heeft helemaal nog geen concrete menu’s samengesteld. Zeker, de kerstmenu’s om jullie op gang te helpen hebben haar de nodige inspiratie gebracht. Ze zou dus klaar kunnen zijn, ware het niet dat ze het gewoon niet weet dit jaar.

Ze had natuurlijk ergens uitgenodigd kunnen worden, daar stond ze echt open voor. Maar helaas. Ze eet thuis, ook gezellig. Maar veel werk ervan maken? Dit jaar even niet. Daarom combineert ze en plundert ze haar voorraadkast. Met slim zijn maakt het Meisje in een handomdraai deze makkelijke en o zo feestelijke stoofpeertjestaart met vijgencompote. Maak je stoofpeertjes als bijgerecht, hou er twee achter voor de taart. Serveer je cranberrycompote? Maak wat extra! Nog simpeler? Zowel de peertjes als de compotes zijn gewoon te koop, ook bij de grote grutter. Had je al een bezorgmoment geclaimd?

stoofpeertjestaart met vijgencompote, nagerecht/ gebak voor 6 personen

1 ei – ½ tl vanille-extract – 200 g amandelspijs – 1 rol vers bladerdeeg – 250 g  vijgencompote of een potje cranberrycompote – 2 stoofpeertjes (koelvers kan dus ook!) – lage taartvorm. Voor een lage springvorm moet je de hoeveelheden verdubbelen!

Verwarm de oven voor op 200°C.

Klop in de keukenmachine het amandelspijs met het ei en de vanille-extract. Smeer je bakvorm licht in met boter of olie. Bekleed met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg. Schep het amandelmengsel erin en strijk glad. Verdeel er de compote over. Snij de stoofpeertjes in dunne partjes en leg ze dakpansgewijs op de vulling.

Bak de taart in de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar. Bestuif de taart vlak voor serveren met wat poedersuiker.Lekker met een bolletje vanille-ijs, lobbige slagroom of gewoon zo!

Stoofpeertjes in witte port

Stoofpeertjes in witte port

pinterest

3 Reacties

  1. suzigirl

    Beste Amber,

    Moeten de peren eerst garen alvorens ze in schijfjes te snijden en op de taart te leggen ?

    Reageren
    1. Amber (Auteur bericht)

      Beste Marie-Louise,

      voor deze taart gebruiken we inderdaad stoofpeertjes die al gaar zijn. Soms heb je er een paar over en die kun je dan heel mooi in een taartje verwerken.

      Reageren
  2. Pingback: de beste recepten met peren - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin