vegetarische lasagna van gegrilde groente

vegetarische lasagna van gegrilde groente

Zondagmiddag, het Meisje en de Man waren op een feestje. Een familiefeestje. Altijd leuk om iedereen weer even te spreken. Bovendien had de Man weer een nieuw publiek en vele luisterende oren voor zijn medische toestand. Dat noemt het Meisje nu het nuttige met het aangename combineren.

Tijdens deze borrel zei een schoonzus van het Meisje dat ze trouw haar blog leest. Zo wisten ze al van de toestand van de Man. Natuurlijk vond het meisje dat zeer aangenaam om te horen, dat Mensen haar blog lezen. Maar toen zei haar schoonzus dat ze nooit een recept van het Meisje kon maken omdat er niets ‘koolhydraatvrij’ was. Het meisje sputterde even, kroop in de krochten van haar brein. Ze dacht toch zeker te weten dat er wel íets was geweest zonder koolhydraten. Ooit. Zoals bijvoorbeeld deze pannenkoekjes voor het ontbijt, de vele salades of de patatas  van courgettes. Maar ja, koolhydraatarme recepten zijn nu eenmaal niet haar niche. Om toch geen trouwe lezer te verliezen besloot het Meisje haar fan op de wenken te bedienen.

Daarom deze week een koolhydraatvrije, glutenvrije maar heerlijke ovenschotel: vegetarische lasagna van gegrilde groente. Met lekker veel mozzarella. Dit at het Meisje al voordat het in de mode kwam om koolhydraatarm te eten. Het is zelfs een van haar lievelingsrecepten. Ze vindt het alleen nogal een klus om al die groente te grillen. Daarom maakt ze vaak een grote hoeveelheid om een aantal porties in te vriezen. Altijd handig voor een drukke dag, onverwachte mee-eters, wanneer je te ziek bent om te koken. Of om je trouwe familie-fan aan je blog te blijven kluisteren, daar is het ook een heel fijn recept voor.

RECEPT

Hoofdgerecht voor  4 personen:

3 courgettes – 3 aubergines – 1 portie tomatensaus met lekker veel kruiden – zeker 2 bolletjes mozzarella maar 3 mag ook (3! neem er 3 !) –  beetje (ongeveer 20 gram) geraspte parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de aubergines in plakken. Leg ze op keukenpapier en bestrooi met zout om ze te laten zweten. Draai de plakken na een poosje om en bestrooi ook deze kant met zout. Snij ondertussen de courgettes in plakken. Je kunt de groentes grillen in de grillpan, in de oven (220 graden, ongeveer 10 minuten per kant) of zelfs in je tosti-apparaat, het kan. Je kunt ze zelfs níet grillen, maar dat is echt zonde van de smaak. Grill daarom gewoon, ook al kost het je wat tijd. Smeer de bodem van de ovenschaal heel dun in met wat tomatensaus. Leg er een laag van gegrilde groente in. Bestrijk de groente met de tomatensaus. Brokkel de mozzarella in stukjes en strooi over de groentes. Herhaal dit tot je groentes op zijn, in mijn ovenschaal heb ik dan 4 lagen. Meer is leuk, minder eh.. wat minder zeg maar. Over de laatste laag groentes met tomatensaus brokkel je nog wat mozzarella en daarna strooi je de geraspte parmezaan erover. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten en op het laats even onder de grill zodat de bovenkant mooi krokant wordt. Houd dat wel in de gaten! Serveer met een lekkere groene salade.

pinterest

2 Reacties

  1. Marie Louise

    Dag meisje,

    Graag nog meer vegetarische recepten, liefst eenvoudig want ik ben geen keukenprinses en met niet teveel ingredienten waar ik achteraf niets kan mee doen en die staan te bederven in mijn keukenkast.

    Bedankt

    Marie Louise

    Reageren
    1. Amber (Auteur bericht)

      Hi Marie Louise,

      we snappen je helemaal, wij houden ook niet van ingewikkeld! Heb je het recept van vandaag gezien, bloemkoolmuffins met parmezaan en tuinkruiden? Heel makkelijk en snel én lekker!

      Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *