wortel tortilla met gegrilde groente

kippensoep met avocado en verse groente

Op de dag dat het Meisje toch al laat was -iets te vaak de snooze knop ingedrukt- rende ze uiteindelijk naar de badkamer. Om uiteraard niet goed haar blote voeten op te tillen en dus keihard haar kleine teen tegen de stenen drempel te stoten. Jankend greep ze met één hand naar haar zere voet om met haar andere arm hard in aanraking te komen met de muur. Terwijl het veel te vroeg is om in je blote-niksje te staan dansen deed het Meisje dat toch. Van de pijn. Probeer dan maar eens vrolijk te blijven. Het keukenMeisje lukt dat niet. En nee, dat heeft niets met een ochtendhumeur te maken. Het is de pech, het ongeluk die het op haar voorzien had.

Half bekomen strompelde ze de badkamer in. Uiteraard was het leed niet geleden: het Meisje zag in de spiegel een kop met vette piekharen. Dat werd wassen en wassen betekende ook föhnen. Met deze kou zou ze echt niet met nat haar de deur uitgaan. Met haar geluk was dat vragen om een driedubbele longontsteking. Zuchtend berustte ze in haar lot: ze zou veel en veel te laat komen, niets meer aan te doen. Haasten had tot dan toe immers weinig geholpen.

Zich in het propvolle openbaar vervoer wringend keerde haar geluk terug: er trapte niemand op haar zere voet. Opgevrolijkt dwaalden haar gedachten verder af naar fijne dingen… een zonnige bestemming, de loterij winnen.. een smakelijke lunch van wortel tortilla met gegrilde groente. Het leven was weer goed. En het mooie is dat je dit heerlijke gerecht ook kunt eten als je niet eerst al die narigheid hebt gehad. Kun je nagaan hoe fijn je je dan zult voelen!

RECEPT

Voor 4 tortilla’s:

1 pakje worteltortilla’s uit het versvak – 1 courgette – 1 aubergine – 1 bakje olijventapenade – 1 stukje geitenkaas – tosti-apparaat

Snij de courgette en de aubergine in dunne plakken. Leg de plakken aubergine op keukenpapier en bestrooi met zout, hiermee trek je het vocht eruit. Als de aubergine gaat zweten draai je de plakken om en herhaal je dit. Verwarm een grillpan en grill de plakken courgette en daarna de plakken aubergine. Pak nu de tortilla’s. Beleg de helft dik met de gegrilde groente en leg er wat plakken geitenkaas op. Bestrijk daarna met wat tapenade. Niet teveel. Vouw de tortilla dubbel en leg deze in je tosti-apparaat. niet te hard aandrukken. Bak de tortilla’s ongeveer 5 minuten totdat de kaas gesmolten is. Serveer met een lekkere veldsla.

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *