zoute bladerdeeg koekjes

zoute bladerdeeg koekjes

De deurbel gaat, o, welk een paniek! Visite! Maar tijdens de kerst hebben die veelvraten alles opgegeten! Ok, het was ook allemaal heel lekker, dat klopt. En het gebeurt eigenlijk nooit dat er zomaar mensen op de stoep staan…Welk een paniek, want wat geeft het keukenMeisje ze nu te eten? Snel, ze duikelt bijna de vrieskist in en vist daar nog net een paar plakjes bladerdeeg uit. Ze legt alle plakjes op elkaar en rolt dat uit tot een lap van de dikte die ze acceptabel vindt, ze schat ongeveer 1 cm. Nu is dat schatten nooit haar sterkste punt geweest dus daar moet je je als lezer eigenlijk niets van aantrekken. Bedenk zelf maar een dikte die je lekker lijkt voor een zoutje. Druk er met koekvormpjes leuke figuurtjes uit. Bestrijk met een losgeklopt eitje. Prik er met een vork gaatjes in zodat het deeg mooi omhoog komt en bestrooi de koekjes met wat je nog kunt vinden: geraspte kaas, Italiaanse kruiden of zout met een amandeltje. Bedenk maar wat. Als laatste strooi je er nog wat peper en zout over en bak je ze in de voorverwarmde oven op 220 graden in 12-15 minuten bros. Serveer bij de onverwachte borrel. Als je wijn ook op is heeft het Meisje niet zo’n handige restjes tip voor je. Misschien dat je dan bij de buren moet bedelen…

Nodig:

bladerdeeg – geklutst eitje – peper en zout – smaakmakers, bijvoorbeeld: geraspte kaas, Italiaanse kruiden, nootjes, maan- of sesamzaad, zongedroogde tomaatjes, bacon..

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *