de meisjes

de Meisjes van de Moestuin

Wij zijn de Meisjes van de Moestuin. De Meisjes zijn Amber en Reny. Samen bloggen ze over de perikelen rondom moestuin en keuken. Gezellig, laagdrempelig én met een tikkeltje ironie.

Ze hebben de taken verdeeld.

De moestuin van De Meisjes

Het rechter Meisje is Reny. Zij is het tuinMeisje. Het tuinMeisje is een fervent tuinier maar ze woont in de stad. Ze heeft de kleinste tuin van het noordelijk halfrond. In het begin heeft ze uitgebreid geëxperimenteerd met het combineren van haar siertuin met een moestuin. Dit liep de spuigaten uit. De potten met groente en fruit vielen letterlijk van het balkon af.

Inmiddels heeft ze er een stadsmoestuin naast. Hoewel tuintje misschien een betere aanduiding is. Het blijft wikken en wegen wat wel en wat niet te planten. Daarom teelt ze elk jaar iets anders. Iets nieuws. Iets waarvan jij vaak nog niet weet dat het bestaat.

Het tuinMeisje weet alles van wisselteelt en combinatieteelt. Tuinieren in de verschillende seizoenen en de beste plantcombinaties voor biologisch tuinieren. Zelf heeft ze een voorkeur voor een romantische moestuin waarbij groente en bloemen worden gecombineerd. Ze blijft een Meisje tenslotte.

Elk jaar opnieuw tovert ze uit haar piepkleine stadsmoestuin een zo aantrekkelijk en gevarieerd mogelijke oogst.

De keuken van De Meisjes

Met deze oogst gaat Amber aan de slag. Amber is het keukenMeisje. Zij staat links op de foto. Zij is gek op koken, bakken en lekker eten. Verras haar met je lekkerste schotel en ze is eindelijk stil. Haar keuken is klein. Haar creativiteit groot. Altijd en overal verzamelt ze bijzondere recepten om deze thuis aan te passen en te serveren aan haar gasten. Het is dan ook altijd druk bij het keukenMeisje aan tafel.

Voor De Meisjes maakt ze dankbaar gebruik van de oogst van het tuinMeisje. Met deze opbrengst maakt ze de lekkerste gerechten. Nooit alledaags. Wel gemakkelijk te maken. Denk jij dat een oogst uit de moestuin saaie gerechten oplevert? Dan ken je het keukenMeisje nog niet. Zij tovert likeur, limonades en jam uit de moestuin. Evenals taarten, gebakjes en brood.

Eentonig wordt het bij De Meisjes nooit. Samen laten ze je zien dat lekker eten een feest wordt als je daarvoor je zelf verbouwde groente, fruit en kruiden gebruikt.

Geniet met De Meisjes mee. Neem een abonnement op hun nieuwsbrief. Zo hoef je nooit meer iets van De Meisjes te missen.

 

Voor deze website zijn De Meisjes geholpen door:

Ron de Hoog die met engelengeduld de foto van de Meisjes heeft gemaakt en ons logo heeft bedacht. http://www.rondehoog.nl

Juliette Carchedi die wij oneindig dankbaar zijn dat zij met zoveel creativiteit onze banner heeft ontworpen.