Anti griep booster

anti griep booster

Normaal zijn de Meisjes niet zo snel Anti. Maar er zijn zaken waar de Meisjes faliekant tegen zijn. Ze kunnen nu even niets bedenken. Maar echt, ze zijn heus niet alleen maar gezellig.

Nu bijvoorbeeld zijn ze zelf behoorlijk anti. Maar dat heeft een reden: griep. Griep gepaard met hoofdpijn, rillen, koorts, hoesten en een loopneus. Een hoofd vol watten. Geen wonder dat ze daar tegen zijn en geen wonder dat ze even niet zo goed kunnen nadenken. Ze hebben geen werkende hersens meer maar de griep.

Omdat ze nog wel kunnen bedenken dat ze anti griep zijn moet er iets gebeuren om zo snel mogelijk weer op te kalefateren. Naast de potjes, druppeltjes en pilletjes van de apotheek maakten ze zelf ook een anti griep booster. Hopend dat ze snel weer uit de anti-modus raken en ondertussen hebben ze een lekker drankje. Zo zie je maar dat zelfs de anti modus de positieve Meisjes nooit helemaal kunnen overnemen.

Anti griep booster

250 ml water – 1 eetlepel gedroogde munt of 3 takjes verse munt – 1 eetlepel gedroogde citroenmelisse – 1 teentje knoflook – 1/4e citroen – halve duim verse gember – 1 eetlepel echte honing

Kook het water, doe de gedroogde kruiden (munt en citroenmelisse) en de geschilde en fijngesneden gember erbij. Laat afkoelen tot het water nauwelijks nog warm is. Doe er dan de fijngesneden knoflook pas bij en laat ongeveer 5 minuten trekken.

Verwijder de kruiden, knoflook en gember uit het glas. Snij de citroen in plakjes en doe die samen met honing naar smaak bij de kruiden thee. Deze anti griep booster drink je lauw.

Natuurlijk kun je extra kruiden naar smaak toevoegen. Bijvoorbeeld oregano of salie als je ergens een ontsteking hebt. Vind je dit nu teveel werk allemaal? Dan kun je natuurlijk een simpele verse gemberthee met citroen drinken als basis.

Meer tips bij griep vind je op dit blog

tips bij griep
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *