tips bij griep

tips bij griep

Het Meisje durft het bijna niet te zeggen. Maar ze denkt dat ze de sjaak is. Dat ze een klein griepje te pakken heeft. Nee! Nee, ze heeft geen Corona. Echt niet. Alleen voelt haar keel als schuurpapier en haar maag doet rare dingen. Nog even en ze voelt de koude rillingen aankomen, het zweet uitbreken en haar hoofd exploderen. Dit was zó niet de afspraak! Een keukenMeisje wordt niet ziek. Ze gaat op zoek naar tips bij griep om zo snel mogelijk weer up & running te zijn.

Ze moet in actie komen voordat het te laat is. Snel controleert ze of de ventilatieroosters openstaan en op de deur naar het balkon op een kiertje staat. Frisse lucht is goed. Goed voor het Meisje en niet zo goed voor de ziektekiemen.

Dan duikt ze in haar medicijnkastje: multivitamines, zakdoekjes, keeltabletten. Dan een fijne neutrale zalf voor haar neus die van al dat snuiten schraal wordt.

Daarnaast verschoont ze in ieder geval dagelijks het kussensloop van haar hoofdkussen en zorgt ze dat ze op tijd slaapt. Nu is dat geen probleem omdat haar lijf haar daar toe dwingt, maar het schijnt zo te zijn dat de uren slaap tussen negen en twaalf in de avond het meest effectief zijn tegen het bestrijden van virussen.

Als laatste maakt ze een boodschappenlijstje voor de keukenKinderen. Die moeten zorgen dat ze ingrediënten in huis heeft om ten minste een paar van de onderstaande recepten te maken. Ter ondersteuning van haar herstelproces. Het Meisje heeft zelf dus ook een aantal tips bij griep:

Vitamine C

Ze maakt vaak deze vitamine C bom. Wel een smaakvolle want ziek zijn betekent nog niet dat je dubbel hoeft te lijden. Daarom is ze fan van dit citrus-drankje. Helpt uitstekend bij griep.

citrus drankje tegen griep

Prei tegen griep

prei tegen griep

Daarnaast heeft ze van het tuinMeisje geleerd dat prei uitstekend werkt tegen griep. In prei zitten ladingen vitamines B en C en het helpt ook nog eens tegen hoest en opgezette slijmvliezen. Dus een lekker preisoepje staat een dezer dagen op het menu. Snijd tijdens de bereiding niet te veel van het groen van de prei weg. Daar zitten de meeste voedingsstoffen in.

Detoxen

De dag kun je goed beginnen met een detox drankje om wat afvalstoffen uit je lijf weren. Deze gouden drank maakt ze met kurkuma (waar is dat niet goed voor!), gember en citroen detox-ochtend-drank-met-citroen-gember-en-kurkuma/

detox ochtenddrankje van citroen, gember en kurkuma

Geneeskrachtige kruiden

Het tuinMeisje is een ervaringsdeskundige in het bestrijden van griep. Gelukkig heeft ze een keur aan mooie én geneeskrachtige kruiden in haar tuin staan. Ze gebruikt wat er voor handen is en zet er verse kruidenthee van. Bijvoorbeeld vrouwenmantel, kattenkruid, viooltjes, maagdenpalm en natuurlijk kruiden! Denk aan salie, rozemarijn of laurier.

heilzame toverdrank


Je kunt ook een schijfje gember of citroen aan toevoegen. Wil je jezelf echt verwennen? Kijk dan voor inspiratie ook eens naar deze feestelijke-thee

Sinaasappel

En als laatste van de tips bij griep deze ayurvedische-sinaasappelthee Verse jus, gember, kurkuma en kaneel. Ook lekker wanneer de griep bestreden is.

ayurvedische sinaasappelthee
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *