aardappel focaccia

aardappel focaccia

Het zijn rare tijden. Het ene verdrietige bericht wisselt zich af met het volgende. Mensen die ziek zijn, mensen in rouw, naties in complete verwarring en destructie. Normaal proberen de Meisje het luchtig te houden maar nu lukt dat even niet.

Het keukenMeisje is fan van Italië. De mensen, de keuken, de natuur, het land. Juist in haar geliefde Italië is het leven erg zwaar op dit moment. En die zelfde donkere dreiging hangt ook boven ons eigen land.

Niet alleen het ergste scenario doemt, maar ook kleinere zaken vallen op. Zo bereikte het Meisje het bericht dat de mooiste bloemen vernietigd worden. Voor niets geteeld, niet meer mee met de export. Die prachtige bloemen worden niet weggegeven, niet gebruikt om het leven een beetje liever te kleuren maar vertrapt.

En dus bedacht het Meisje dat ze haar eigen bloementuin kon bakken. Ze maakte een mooi schilderij op haar aardappel focaccia met rozemarijn en knoflook. Het is niet eens een pleister op de wonde maar een klein begin om het leven een beetje mooier te kleuren. En tot dat dat echt zo is blijven we zeggen: tutto andrà bene.

voor 2 kleine aardappel focaccia

150 gram aardappel – 300 gram bloem – 1,5 theelepel gedroogde gist – 1 theelepel honing – 1 theelepel zout – 1,5 eetlepel olijfolie – 125 milliliter handwarm water – 2 teentjes knoflook – verse rozemarijn – ui, paprika, peterselie

Kook de ongeschilde aardappel zacht, verwijder de schil en stamp ‘m fijn. Doe in een kom de gestampte aardappel, bloem, gist, honing en zout (hou zout weg van de gist) en kneed met de deeghaak op een lage snelhei (standje 2).

Voeg dan de olijfolie toe en beetje bij beetje het water totdat het deeg glad wordt en loskomt van de kom. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Vorm er een bal van en leg die in een kom die je even met wat olijfolie hebt bestreken. Dek de kom af met huishoudfolie en zet op een warme plek en laat in ongeveer 2 uur verdubbelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wanneer het deeg gerezen is kun je op een met bakpapier bekleed bakblik het deeg tot een rond brood vormen. Maak met je vinger deuken in het deeg. Doe de knoflookteentjes in de knoflookpers en meng samen met olijfolie en zout. Bestrijk de bovenkant van de aardappel focaccia ermee. Maak met de verse rozemarijn, de paprika en wat je verder hebt een mooi bloemenlandschap op je brood. Bak in ongeveer 25 minuten je focaccia gaar.

Niet genoeg aan bloemen op je aardappel focaccia? Bekijk dan eens dit blog over bloemen-in-de-moestuin

bloemen in de moestuin

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *