ayurvedische sinaasappelthee

ayurvedische sinaasappelthee

Het Meisje is eigenlijk vreselijk bevooroordeeld. Ze zou het natuurlijk liever niet willen zijn, maar helaas. Over heel veel zaken heeft ze gewoon een mening, gevoel of standpunt. Lang niet altijd even gefundeerd of weloverwogen. Jammer maar het Meisje is kortzichtig en bekrompen.

Innerlijke rust zou helpen bij het beperken van haar aanmatigende standpunten. Niet overal meteen een oordeel over vellen, maar bedachtzaam de voors- en tegens afwegen tegen elkaar. Beide partijen horen, het probleem vanuit meerder hoeken bekijken. Om ten slotte heel vredelievend de houding aan te nemen van ‘leven en laten leven’. Maar zo is het Meisje niet. Ze is ongeduldig, stampvoetend en luidruchtig. Zelfingenomen en babbelziek. Ze zou absoluut baat hebben bij enig zelfreflectie. Dat heeft ze echt wel geprobeerd overigens, maar haar natuurlijke driften winnen het keer op keer.

Om haar natuur een halt toe te roepen heeft ze verschillende opties geprobeerd. Yoga? Brengt niets ontspannends voor het Meisje. Stil zitten, ‘uhhhmen’ en naar je innerlijke waterval afzakken… saaaiiii! Ze wordt geacht met gesloten oogleden de diepste poelen van haar ziel te verkennen. Maar al wat het Meisje voor zicht ziet is hoe langzaam de tijd verstrijkt en hoe lang haar to-do lijstje is. Bovendien heeft ze veel te korte spieren voor de bijbehorende lichamelijke oefeningen. Nee, het was geen succes, Yoga en het Meisje zijn geen goede combinatie. Na deze ervaring heeft ze zichzelf het trauma van ‘mindfulness’ bespaart. Haar ‘buikgevoel’ gaf aan dat het zeer waarschijnlijk geen passende activiteit voor het Meisje was. Om te ontspannen moest ze dus op zoek naar iets anders.

Gelukkig doet de natuur wat het Meisje zelf niet voor elkaar kan krijgen: ze heeft een zuiverende werking op de geest van het Meisje. Maakt haar hoofd leeg en door het wandelen verandert haar ademhaling, waardoor stres en nare gedachtes kunnen ontsnappen. Bijkomend voordeel is dat wanneer ze in haar eentje wandelt ze geen last heeft van haar medemensen. Zoals dat bij een groepsactiviteit als yoga bijvoorbeeld echt kan voorkomen. Want weet je wel dat mensen heel luidruchtig kunnen ademhalen? Of een raar en storend neusgeluid kunnen produceren? Absoluut niet rustgevend kan ze jullie vertellen. Niet rustgevend en voordat ze het in de gaten heeft gaan de aanmatigende gedachtes weer met haar aan de haal.

Nee, dan is het beter even helemaal los te komen door de natuur in te gaan. Na een fijne wandeling is het Meisje zen genoeg voor een heerlijk glas ayurvedische sinaasappelthee. Binnen een handomdraai gemaakt, zodat ze nog rustig kan genieten van haar gezonde, ontspannende warme drankje en reine, kalme geest. Voordat andere mensen haar weer in uit de relax-stand halen. Door te ademen, neuriën of gewoon er te zijn. Want dan is het in no-time gedaan met de net verworven rust en open-mind van het Meisje.

Ayurvedische sinaasappelthee

vers geperste sinaasappelsap – kokend water – kaneelstokje – snufje kurkuma – snufje kardemom – snufje verse peper – buideltje witte of groene thee – verse gember

Doe in je glas de kurkuma, kardemom en peper. Giet er dan kokend water bij tot je glas halfvol is. roer even en voeg dan je buideltje thee toe, het kaneelstokje en een paar dunne plakjes gember. Vul aan met je verse sinaasappelsap en relax!

Meer heilzame drankjes? Wacht dacht je van dit detoxdrankje van citroen, gember en kurkuma

detox ochtenddrankje van citroen, gember en kurkuma

detox ochtenddrankje van citroen, gember en kurkuma

pinterest

1 Reactie

  1. Nele

    ziet er heerlijk uit, morgen ook eens proberen denk ik 🙂

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *