citrus drankje tegen griep

citrus drankje tegen griep

Het Meisje hoort het zichzelf nog zeggen tegen haar collega’s: ze is bijna nooit ziek. Ziek-ziek dan. Wel eens snotterig maar met koorts? Dat is al weer een paar jaar geleden. Hoe kon ze zo dom zijn? Ze heeft het over zichzelf uitgeroepen. Zoiets midden in een griep-epidemie roepen is vragen om moeilijkheden, vragen om griep. Nou, het Meisje werd op haar wenken bediend. De griep had haar gehoord en gevonden.

Het begon de dag voor kerstmis, over timing gesproken. Koorts en keelpijn. Gelukkig waren de meeste boodschappen in huis. Snel nog naar de drogist voor een arsenaal aan pilletjes, druppeltjes en tabletjes. En keelsnoepjes, want dat mag als je een zere keel hebt. Het meisje nam van alles de maximale dosering want ze zou zich toch zeker geen feestje door de neus laten boren?! Ze zou hoe dan ook gewoon deelnemen aan de kerstmaaltijd.

Zo sleepte ze zich door eerste kerstdag heen. Tweede kerstdag begon met een niesbui en eindigde op dezelfde manier. De dag na kerst gaf het Meisje zich gewonnen: ze gaf zich over aan de griep. Daar had ze nu de tijd voor. Ter versterking van haar gekochte medicijnen besloot ze zelf aan de slag te gaan met natuurlijke middelen om de weerstand te verhogen. Ze maakte haar eigen citrus drankje tegen griep. Lekker en heilzaam. Het Meisje heeft ondertussen ook bedacht dat ze van tactiek verandert. Voortaan gaat ze heel hard roepen dat ze elk jaar ziek is. Kijken of de griep haar dan overslaat.

Versla de griep:

2 sinaasappels – 1 citroen – 1 centimeter verse gember – 250 ml water – 1 eetlepel honing

Maak de gember schoon en snij in kleine reepjes. Doe de gember in een pannetje met 250 ml water en laat tegen de kook aankomen. Laat een paar minuutjes zachtjes sudderen. Pers ondertussen de sinaasappel en de citroen uit. Zet het vuur uit, zeef de gember uit het water en laat een eetlepel rauwe honing oplossen in het gemberwater. Meng er nu het citrussap bij. Direct drinken en weer onder de wol!

 

pinterest

3 Reacties

 1. Marieke

  Klinkt als een lekker drankje! Ben je alweer opgeknapt? Groetjes Marieke

  Reageren
  1. Reny

   Dank je wel! Het keukenMeisje is beter, maar nu het tuinMeisje ziek. Ze gaat snel het drankje proberen want het klinkt inderdaad erg lekker.
   We wensen je een heel fijn tuinjaar.

   Reageren
 2. Pingback: sinaasappel-gember keelpastilles met geelwortel - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *