sinaasappel-gember keelpastilles met geelwortel

Sinaasappel-gember keelpastilles met geelwortel

Blue Monday? Het meisje heeft een hele blauwe week! Zeg eigenlijk maar gerust twee blauwe weken. En dat heeft niets te maken met Dry January, of hoe we dat in Nederland ook noemen. Hoewel ze daar wel aan meedoet. Ze is dus goed beschouwd even lid van het “blauwe knopen” genootschap. Zij die niet drinken. Bah. Zo niet haar clubje, maar ze heeft zichzelf opgegeven dus haar hoor je niet….

Nee, de blauwe weken staan voor stress. Veel stress. Voornamelijk op haar werk. Daar is ze druk, heel druk. Extra werken, veel nieuwe dingen, veel vraagtekens en veel zaken die niet zo lopen als ze zouden moeten. En vergeet vooral de tijdsdruk niet en de afhankelijkheidsfactor van anderen. Er waren meerdere dagen bij dat het huilen haar nader stond dan het lachen. Echt van die dagen dat je normaal gesproken even een wijntje voor jezelf inschenkt bij thuiskomst om te ontspannen. Dat werd dus thee. Vanwege de blauwe knoop. Thee is ook lekker.

De keukenKinderen hadden ook last van stress. Leerstress. Tentamens, proefwerkvrije weken waarin toch veel proefwerken werden gestopt en de proefwerkweken zelf. Het Meisje zorgde voor genoeg fijne drankjes en hapjes voor het grut om het leren iets aangenamer te maken en het stress-level laag te houden. Dat werkte. Voor de keukenKinderen dan. Maar wat hoort het Meisje daar? Uche, uche uche….en gesnotter… het zal toch niet? Nee, daar gaat ze eens even fijn een stokje voor steken. Die griep komt de deur niet in! Het Meisje maakt anti-griep snoepjes. Sinaasappel-gember keelpastilles met geelwortel. En wat honing om de keel te smeren. Simpel, snel en effectief. En niet blauw, ook fijn.

Sinaasappel-gember keelpastilles met geelwortel

1 kopje suiker – 1/2 kopje vers sinaasappelsap – 1 duimlengte verse gember geschild – 1 eetlepel citroensap – 1 flinke eetlepel honing – 1 theelepel kurkuma/ geelwortel – 1 steranijs – snufje peper – klein kommetje poedersuiker – vel bakpapier – druppeltje zonnebloemolie

Doe alle ingrediënten behalve de poedersuiker en de olie in een pannetje en laat aan de kook komen. Het duurt ongeveer 20-30 minuten voordat je een dikkere siroop hebt. Blijf af en toe roeren, zo weet je of je substantie dikker begint te worden. Maar laat de siroop ook weer niet te donker worden, daar worden je pastilles bitter van. Bekleed ondertussen een bakblik met een vel bakpapier. Doe er een druppeltje zonnebloemolie op en smeer daar het vel mee in.

Wanneer de siroop stroperig is druppel je met een lepeltje pastilles op het vel. Laat ze in ongeveer 20 minuten harder worden. Rol ze daarna door de poedersuiker en bewaar in een afgesloten potje. Eventueel in de koelkast, dan blijven ze lang goed.

Je kunt van de pastilles ook een hete grog maken: laat dan een paar van de Sinaasappel-gember keelpastilles met geelwortel smelten in een beker (net van de kook af) heet water.

Wil je meer zwaar geschut tegen de griep? Wat dacht je van dit  citrus drankje tegen griep ? Een favoriet van de Meisjes blijft ook dit detox drankje  je kunt niet voorzichtig genoeg zijn! En wist je dat je moestuin ook een medicijnkast is?

detox ochtenddrankje van citroen, gember en kurkuma

detox ochtenddrankje van citroen, gember en kurkuma

pinterest

2 Reacties

 1. adrienne

  oh wat leuk een recept voor hoestbonbons,bedoel je kurkuma poeder

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   ja wij hebben kurkuma poeder gebruikt. Maar je kunt natuurlijk ook een stukje verse geelwortel gebruiken mocht je dat toevallig bezitten. Net zoals je de verse gember kunt vervangen door gemberpoeder.

   XX de Meisjes

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin