superfood: kiemen eten

superfood: kiemen eten

En dan zomaar ineens is het 2016. Het tuinMeisje snapt er niets van. Net was ze nog heel druk bezig: het huis versieren in kerstsfeer, diners plannen, hapjes maken voor een oud en nieuwfeest met veel vrienden, brouwsels bereiden voor in de champagne en dan ineens, totaal onverwachts is de champagne op en is het 2016. Op de ene of andere manier is ze daar dan weer helemaal niet op voorbereid. Dat is elk jaar zo. Daarom doet ze ook niet aan goede voornemens. Als ze gemaakt dienen te worden zit ze nog met haar hoofd in de gezelligheid. Als ze uitgevoerd moeten worden heeft ze daar nou net helemaal geen zin in omdat ze januari al zo’n duffe maand vindt.

Dus detoxen of sapjes drinken, daar doet het tuinMeisje niet aan tenzij ze geïnspireerd wordt door een recept van het keukenMeisje. In de eerste week eet ze wel minder. Maar dat doet ze altijd als ze vindt dat ze teveel gegeten en gedronken heeft. De eetregel van het tuinMeisje is eigenlijk heel simpel. Als ze een dag teveel gegeten heeft, dan eet ze de dag daarop veel minder dan normaal. Is ze zich twee dagen te buiten gegaan aan drank en spijs dan staan daar twee magere dagen tegenover. Dat betekent in januari dus automatisch een week minder eten. Niet fijn, maar de consequentie van een keuze. Wat overigens niet betekent dat ze niet lekker gaat eten. Juist wel. Ze gaat in deze week flink wat kiemen eten. Kiemen van zaden die ze toch al gaat planten. Daar ze altijd veel te veel zaden heeft om te kunnen gebruiken, kan ze deze net zo goed laten ontkiemen en dan meteen opeten. Natuurlijk gebruikt het Meisje hiervoor biologisch zaad, anders weet ze niet wat ze eet. Kiemen eten is supergezond. Een kiemplantje is de babyfase van volwassen groente. Dat betekent dat alle voedingsstoffen al in de kiemen aanwezig zijn, maar dan super geconcentreerd, dus supergezond.

Het tuinMeisje gebruikt daarvoor zaden van rucola, radijs, rode biet, broccoli, prei en koriander. Lekker over de salade of als broodbeleg.Tot nu toe gebruikte ze hiervoor een kiemschaaltje, maar dan kan ze maar 1 soort groente tegelijk laten ontkiemen. Op internet zag ze bij de peuleschil dat je daarvoor ook een glazen pot voor kunt gebruiken Dat ziet er zo gaaf uit dat ze dat ook eens gaat proberen.

 

 

 

 

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *