workshops

workshop limoncello maken

Onze workshops

Wil je een workshop volgen? Stuur dan even een berichtje naar: mail@de meisjesvandemoestuin.nl of vul het reactieformulier in welke je vindt onder het kopje ‘contact’.

De meisjes zijn autodidact. Ze hebben geleerd door vallen en opstaan. Daardoor weten ze veel en die kennis geven ze graag door. Daarom geven de Meisjes workshops. Ze vinden het gezellig om samen met jullie aan de slag te gaan, jullie te inspireren. Ze zijn duidelijk, helder en praktisch en bevlogen en hebben ieder hun eigen aandachtsgebied.

Workshop Likeur maken

Dit is echt een fijne workshop. Bijna geen workshop te noemen maar meer een smaaksensatie! In deze workshop proef je eerst verschillende soorten likeur die de Meisjes zelf hebben gemaakt. Welke likeur dat precies is een beetje afhankelijk van het seizoen en de stemming van de Meisjes. Het zou zomaar kunnen zijn dat je ook nog een cocktail maakt van de likeur die je daarna gaat maken. De Meisjes zijn namelijk dól op cocktails en jij vast ook. Na de proeverij ga je zelf aan de slag. Natuurlijk onder deskundige begeleiding en met een hapje en een drankje uit de keuken van de Meisjes. Aan het einde van de workshop neem je de gemaakte likeur mee naar huis. De workshop duurt minimaal 2 uur en kan gegeven worden in Amsterdam of op locatie. We geven de workshop voor 10 tot 12 personen op onze locatie in Amsterdam. De kosten bedragen 600 euro. Bij jullie thuis, of op een andere door jullie gekozen locatie zijn de kosten 550 euro plus reis- en parkeerkosten. Wil je een grotere groep aanmelden voor deze beleving? Vraag dan even naar de mogelijkheden.

Wil je meer informatie? Stuur dan een berichtje naar de Meisjes: mail@demeisjesvandemoestuin.nl

Workshop Limoncello maken

De workshop limoncello maken heeft veel weg van de bovengenoemde workshop. Eigenlijk is het ook geen workshop. Het is meer een high tea, maar dan met drank. We  beginnen met een proeverij van verschillende soorten Limoncello gemaakt van citroen, sinaasappel of bijvoorbeeld rabarber. We laten je ervaren hoeveel lekkerder het is als je zelf je eigen drankje maakt. Ook laten we je zien en proeven wat je nog meer met je limoncello kunt doen behalve als aperitief drinken. Daarna ga je zelf je eigen limoncello maken. Die is nog niet direct klaar maar moet thuis nog even rijpen. Maar dan heb je wel een mooi vooruitzicht toch? Je neemt na afloop van de workshop dus je eigen gemaakte drank mee naar huis. De kosten en voorwaarden zijn hetzelfde als voor de workshop likeur maken.

Wil je meer informatie? Mail dan naar: mail@demeisjesvandemoestuin.nl

Workshop zaai-schema voor beperkte ruimtes met maximaal rendement

In deze workshop leer je een plan op te stellen zodat je met een kleine tuin maximale oogst kunt halen. Dus geen maandenlang andijvie eten, maar een maaltje doperwtjes, een maaltje andijvie en een maaltje kapucijners bijvoorbeeld!

prei

1 Reactie

 1. David Meijer Du Jardin

  Aan DEMEISJESVANDEMOESTUIN,

  IK VIND JULLIE AANPAK EN DE GEDREVENHEID DAARBIJ FANTASTISCH!!
  Echt om van te smullen!
  En ja, bevlogenheid maakt mooie MENSEN. Een plezier om te lezen en je te laten inspireren! Zelf kan ik nooit van de partij zijn, daar ik tegenwoordig in Frankrijk woon {1.050Km.} verderop dus. Nu is het hier zoeken geblazen naar een gedreven, wild-anthousiaste Tuin-Vrouw, om samen mee verder te werken, & te leven, in de onvoorstelbare stilte die hier nog is. Als jullie toevallig iemand kennen/weten die klaar is met NL. hou ik me aanbevolen, je weet maar nooit.
  Heel veel plezier verder in tuin & keuken, en met elkaar!
  Toegewenst door;
  David Meijer Du Jardin, F-87290 Chateauponsac, “Les Houmeaux” Derniere Maison. FRANCE.

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *