zaden bestellen

zaden bestellen

Het ging mis. Het Meisje wilde zaden bestellen. Zaden voor de moestuin.

Ze is een georganiseerd Meisje. Een Meisje met een lijstje. Reisje boeken? Het Meisje maakt een lijstje. Films die nog bekeken moeten worden? Het Meisje maakt een lijstje. Boeken die een aanrader zijn? Het Meisje maakt een lijstje. Soms wordt ze gek van zichzelf, maar lijsten houden haar hoofd leeg en de wereld onder controle. Hoewel ze van het laatste niet helemaal zeker is.

Nu liep het hoofd van het Meisje een beetje om. ’s Ochtends leek er nog niets aan de hand. Ze zat keurig op tijd achter haar computer. Voor haar lag een vraag om mee te denken in de strategie van een stichting met een bijzonder doel. Deadline volgende week. Zou ze niet eerst even wat anders doen? Dan kon ze intussen nadenken.

Een appartement boeken voor de aanstaande reis van het Meisje en de man misschien? Wat een prachtige appartementen. Ze klikte van de ene foto naar de andere. Overal wilde ze wel wonen. Maar wacht even. Dit ging ontzettend lang duren. Zoveel tijd had ze nu ook weer niet.

Moestuinwensen in een schema

Wel kon ze alvast de Excel lijst completeren die ze vorig jaar voor haar moestuin had gemaakt. Het hele jaar houdt het tuinMeisje haar moestuinwensen voor het komende seizoen bij. Op een lijstje. Hiervoor doet ze inspiratie op bij andere tuiniers, leest ze tuinbladen en – boeken, ziet ze de mooiste gewassen voorbij komen op instagram. Alles wordt keurig genoteerd in haar telefoon. Die heeft ze toch altijd bij de hand.

Bijna klaar. Excel schema aanvullen. Notitie in de telefoon aanpassen. Nu bleven alleen de bloemzaden nog over. Het Meisje wil ook dit jaar weer een romantische moestuin. Afijn. Daar kijkt ze een andere keer wel naar.

Er gebeurt te veel

Ping! Mail. Libelle wil voor het tijdschrift Tuin en Zo weten of er nog leuke moestuintrends zijn? Leuke vraag! Deadline vandaag? Een beetje snel, maar geen probleem. Het tuinMeisje appte het keukenMeisje. Waar zo’n smartphone toch al niet goed voor is.

Al append ging haar telefoon over. Wat een gedoe zoveel dingen tegelijk. Een van haar opdrachtgevers. Er waren wat problemen ontstaan. Kon het Meisje meteen even komen? Ja natuurlijk. Ze sprong op. Dit ging toch ècht voor.

Tjonge wat stonden er veel schermen open op haar computer. Geen tijd. Snel sloot ze de computer af. Opmerkingen negerend.

Zaden bestellen

‘s Avonds zat ze opnieuw achter haar computer. Op zoek naar de naam van het kleine formaat courgette dat ze dit jaar wilde telen. Ze opende haar moestuinschema. Waarom stond de gewenste courgette daar niet tussen? Waarom kon ze überhaupt geen wensenlijstje voor 2017 vinden? Je begrijpt het al. Tussen de wal en het schip gevallen. Tussen het Excel programma en de notities uit haar telefoon gedonderd. Verdwenen. Verschwunden. Voorgoed. Geen lijst die daartegen helpt.

Ze moest opnieuw beginnen. Zaden bestellen zonder lijstje. Zaden bestellen uit haar hoofd.

Rode mizuna. Dat wist ze nog. Aardperen omdat ze zo lekker naar chocolade ruiken. O ja. Blauwe koolrabi en de mosterd die ze vorig jaar vergeten was. En hoe zat het ook alweer met die spinazie-achtige? Aardbei spinazie? Het is duidelijk. Het tuinMeisje is nog even bezig. Heeft iemand alsnog een goed idee? Laat het even weten. Dan zet ze het op een lijstje.

Benieuwd hoe het artikel in Libelle Tuin en Zo is geworden? Dat zie je hier.

De Meisjes in de media

pinterest

4 Reacties

 1. Jan Hellings

  Hallo Meisjes,

  Kijk eens bij ons
  http://www.helza-hobbyzaden.nl
  keuze uit meer dan 5000 producten

  voor jullie kan ik een korting geven, je mag geheel vrijblijvend, contact opnemen

  Reageren
  1. Reny (Auteur bericht)

   Dank voor het super aanbod! Daar gaan wij zeker gebruik van maken! Zodra onze zaden weer op een lijstje staan 😉

   Reageren
 2. Plantaardiger

  Hahaha heerlijk geschreven. Advies, kijk een sop er bolster, alleen biologische zaden. Dan help je ook de wereld mooier maken en de bijen in leven!

  Reageren
  1. Reny (Auteur bericht)

   Dat gaan we doen! Onze zaden zijn bijna allemaal biologisch maar we aan ook eens bij De Bolster kijken.

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *