aubergine met salsa verde
Het Meisje werkt sinds kort in een organisatie met Jonge Mensen. He, zul je zeggen, het Meisje is zelf toch ook een Meisje en daarvoor jong? Nou, het Meisje zal je een geheimpje verklappen: ze is wel eens jonger geweest. Zo als iemand eens opperde: ze is een volwassen Meisje. Maar daar twijfelt ze aan. Met name aan het volwassen gedeelte. Hoewel ze dat dan wel weer zou moeten zijn, gezien haar werkelijke leeftijd. Meer volwassen dan Meisje in ieder geval. Maar dit Meisje blijft in de ontkenning. Volwassen? Op z’n tijd. Meisje? Áltijd!
Maar goed. Het Meisje vindt twintigers leuk. Hun humor, grappen, zorgeloosheid, onbevangen nog. Bovendien houden ze haar op de hoogte van trends en ontwikkelingen. Delen met haar feitjes over apps, social media, de beste gadgets en nog veel meer waar het Meisje anders geen weet van had gehad. Zodra het Meisje dan ook hoort dat de jongelui pauze hebben stormt ze haar kantoortje uit om in de kantine een kopje thee te halen en een praatje aan te knopen. Op gezette tijden zit haar kantoortje vol met het kwebbelende volk. Het Meisje geniet van de semi-intelligente onderwerpen en lacht ze soms heel hard uit, maar meestel hartelijk toe en is op andere momenten zeer onder de indruk.
Ook qua eettrends ziet het Meisje van alles voorbij komen aan die kantinetafel. Van het jonge meisje dat wat wilde aankomen en daarom elke dag een burger met frietjes at. Tot het moment dat ze vond dat ze wel weer wat af kon vallen. Toen ging ze over op broodjes melted tuna met veel saus…Maar ook het andere uiterste: leven op eiwitshakes en calorieën tellen, het gebeurt openlijk tijdens de lunch. Omdat je van alleen eiwitshakes ook een beetje gaar wordt op termijn bedacht het Meisje een gemakkelijk, mager én smakelijk groente recept: aubergine met salsa verde. Uit de oven, dus ondertussen kun je sit-ups doen of je duck-face oefenen. Hoewel de duckface uit is, maar dat terzijde.
RECEPT
reken 1 aubergine per persoon als hoofdgerecht en een halve als voorgerecht
2 aubergines – 1 bosje peterselie (30 gram)zonder steeltjes – 1 grote teen knoflook – olijfolie van goede kwaliteit – 1 limoen – peper en zout – geraspte parmezaan, ongeveer 50 gram
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de gewassen aubergines door de helft. Snij ze kruislings in maar zorg dat je niet door de schil gaat. Bestrooi met zout en laat 20 minuten ‘zweten’. Dep ze daarna met een vel keukenpapier droog en besprenkel met een beetje olijfolie. Bekleed het bakblik met een vel bakpapier en leg de aubergines met de ingesneden helft naar boven erop. Laat ze in ongeveer 20 minuten zacht worden. Doe de peterselie met de knoflook in de keukenmachine en hak fijn. Knijp het sap van de limoen erboven uit. Snufje zout en beetje peper erbij en een scheut olijfolie zodat het een saus wordt van structuur. Als het vruchtvlees van de aubergine zacht is bestrijk je het met de helft van de salsa verde. Strooi daarna de kaas erover en doe de aubergine terug in de oven voor nog eens vijftien minuten. Als laatste druppel je de rest van de saus erover en zet je de aubergines nog even onder de grill. Blijf er wel bij want je wilt geen zwarte groentes serveren… Lekker met bulgur en Griekse yoghurt of een mooie salade.
Lol! Zo grappig geschreven weer en wat een heerlijk recept! Wanneer maken jullie er een boekje van? Gr annemieke
Hi Annemieke,
dank je voor je leuke berichtje, als echte Meisjes zijn we dol op complimentjes. En tja, een eigen boek lijkt ons een uitermate geschikt plan. Maar voorlopig zullen we het met bijdrages in magazines moeten doen. Uiteraard houden we je op de hoogte wanneer we in welke media verschijnen. En mochten we ooit een eigen boek uitgeven dan hoor je dat als eerste!
Pingback: samosa ovenschotel - de Meisjes van de Moestuin