bisschopswijn met of zonder alcohol

bisschopswijn met of zonder alcohol

Met al die voorbereidingen voor de Sint schiet de gulle gever er zelf nog wel eens bij in. Het advies van de Meisjes is dan ook om goed voor jezelf te zorgen in deze stressvolle periode. We gaan drank maken. Echte Sinterklaas drank: bisschopswijn.

Het tuinMeisje verkeerde jaren met een Berlijnse meneer en zodra het koud werd, en we totaal verkleumd en met rode neuzen thuis kwamen maakten we snel even deze wijn. Alleen de geur al: kruidig, zoet, verwarmend. Instant wintergezelligheid. Natuurlijk kun je bisschopswijn ook kopen maar de gekochte uit de supermarkt is behoorlijk vies. Zoete bende met een chemisch smaakje. Nee echt, bisschopswijn kun je beter zelf maken. Voor de tijd hoef je het niet te laten. Bisschopswijn is zo klaar. Bovendien kun je zo, afhankelijk van je stresslevel, bepalen of je bisschopswijn met of zonder alchohol maakt. Deze variant bevat overigens niet veel alcohol. Zo kun je tijdens het dichten je warme wijn drinken en worden je gedichten op het heerlijk avondje zelf nog door de anderen begrepen. Wel zo prettig. Genoeg gepraat. We gaan het Berlijnse familierecept weer eens uit de kast halen.

 

Dit heb je nodig:

2 biologische perssinaasappels – een fles goede rode wijn -water – 2 kaneelstokjes – 12 kruidnagels – suiker

Was de sinaasappels en halveer ze. Steek in iedere halve sinaasappel 3 kruidnagels. Neem een fles lekkere rode wijn en giet de inhoud in een pan. Houd de fles nu onder de kraan en vul hem voor de helft met water. Ook dit gaat in de pan, samen met 2 kaneelstokjes. Zet de pan op een laag vuur en laat de bisschopswijn langzaam warm worden. Het mag zeker niet koken, dan verdampt de alcohol en er zit al niet zoveel in. Na ongeveer 30 minuten is het pulp uit de sinaasappels goed vermengd met de wijn en is je bisschopswijn klaar. Nu alleen nog suiker naar smaak toevoegen en klaar is je wijn.

Voor een alcoholvrije variant gebruik je rode druivensap in plaats van wijn. Voeg aan het einde minder suiker toe.

Heb je de smaak te pakken gekregen? Volg dan een workshop bij De Meisjes. Er zijn nog een paar plaatsen vrij op 13 december a.s. Dan gaan we Christmascello maken. Lekker met Kerstmis maar ook leuk om cadeau te geven.

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin