een bloemeninvasie op de moestuin

een bloemeninvasie op de moestuin

Hoe kon het toch zo mis gaan? Terwijl het Meisje al jaren een siertuin heeft? Toegegeven. Het ziet er prachtig uit maar eigenlijk is hij gewoon mislukt. De bak in de moestuin die het Meisje met bloemen beplantte. Toch nog een bloemenborder. Niet alleen maar groente. Gewoon omdat ze het niet laten kon. Gewoon, omdat ze een romantische moestuin wilde.

De planning was goed. Vooraan in de bak met bloemen kwamen komkommerkruid, hysop en zwarte komijn te staan. Daarachter kamille en boerenwormkruid. Het Meisje zag een symfonie van blauw, paars, geel en wit voor haar geestesoog. Subtiel. Het geel van het boerenwormkruid zou terugkomen in het gele hart van de kamille. Het hoge wit van de kamille zou sierlijk achter het lage wit van de komijn wuiven. De knalblauwe tere bloemetjes van het komkommerkruid zouden prachtig contrasteren met de paarse aren van de hysop ernaast.

Een bloemeninvasie op de moestuin

Helaas. Werkelijkheid en droom lagen weer eens ver uit elkaar. Ze heeft nu een bloemeninvasie op de moestuin. Van 1 soort wel te verstaan.

Het ging meteen al mis. Bij het zaaien. Het tuinMeisje zaaide komkommerkruid en hysop tegelijkertijd. Het komkommerkruid, ook wel bekend als borago of bernagie, ontkiemde als een dolle. Grote grijsgroene behaarde bladeren. Zo groot dat de hysop zaailingen geen licht kregen. Ze verplaatste de hysop naar een plaatsje uit de schaduw van de borago. Het mocht niet baten. De hysop is het embryonale stadium nog immer niet ontgroeid. Geen paarse aren in de tuin van het Meisje.

De kamille kreeg ook geen licht, maar gelukkig is kamille sterk. Die groeide onder het komkommerkruid door richting de zon, waardoor de kamille nu in een prachtige S-bocht op de moestuin staat te pronken…Nou ja, prachtig….Door het bochtenwerk is de kamille nauwelijks in staat tot wuiven. De zwarte komijn met de witte bloemen? Het Meisje hoopt dat het nog goed komt.

De zonzijde van dit alles is natuurlijk dat ze veel borago heeft. Heel veel. De bloemetjes van dit kruid zijn eetbaar. Een feest op het bord, dit azuurblauwe enkelvoudige bloempje. Een klein beetje zoet. Een hint van komkommer. Zeker niet verkeerd. Eigenlijk is het al goed. Toch? Het Meisje moet gewoon niet zeuren en haar gerechten de hele zomer versieren met blauwe bloemetjes. Daar wordt ze vanzelf vrolijk van.

 

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *