Gewokte snijbiet met witte Balsamico

Gewokte snijbiet met witte Balsamico

Het KeukenMeisje weet niet meer precies wanneer ze voor het laatst uit eten is geweest in Amsterdam, in haar hometown. Het zou kunnen dat QR-codes nog spannend waren en een ‘staycation’ iets was om te ontdekken. Maar goed, afgelopen weekend schoof ze na lange tijd weer eens aan in een écht restaurant. Zo eentje met linnen servetten, waar je niet zelf het niveau van je wijn in het glas in de gaten hoeft te houden en met menu’s geïnspireerd op de seizoenen. Een plek waar je je op je gemakt voelt en je een heerlijke avond gaat hebben.

Vol verwachting bekeek het Meisje het menu. En wat stond daar ineens op de kaart? Snijbiet. Niet verstopt onder een laag kaas. Niet weggemoffeld in een vergeten hoekje van het bord. Nee hoor. Pontificaal en zelfverzekerd, een bijgerecht dat de hoofdrol wilde opeisen.

En jongens — het was heerlijk. Perfect klaargemaakt: beetgaar, een beetje glanzend met een subtiel zuur randje van de witte balsamico, en nét genoeg goede olijfolie om de boel interessant te houden. Geen poespas, geen liflafjes. Gewoon snijbiet die wist wat ze waard was.

En met onderstaand recept van gewokte snijbiet met witte Balsamico kan het Meisje thuis net zo genieten van deze groente als in het restaurant. Ze zou bij wijze van spreken morgen weer kunnen stoppen met het eten buiten de deur. Of overmorgen misschien. Laten we niet overdrijven.

Gewokte snijbiet met witte Balsamico

snijbiet- olijfolie-witte balsamico- peper en zout

Was de snijbiet. Snijd de stelen los van het blad. Snijd de stelen in gelijke stukken. Verwarm in een koekenpan een eetlepel goede olijfolie. Bak de stelen hierin op matig vuur totdat ze bijna beetgaar zijn. Voeg dan een teentje fijngesneden knoflook, de bladeren en peper en zout naar smaak toe. Wok verder totdat de groente geslonken is. Leg alles op een mooi bordje en sprenkel er nog wat goede olijfolie en de witte balsamico overheen. Serveer lauw of koud, net hoe het uitkomt!

Meer inspiratie nodig voor snijbiet? denk dan eens aan deze pasta met snijbiet, daslook en chorizo.

pasta met snijbiet, daslook en chorizo
Afbeelding van de meisjes van de moestuin – pasta met snijbiet, daslook en chorizo
pinterest

2 Reacties

  1. margot jager

    Dank je wel voor dit leuke recept. De daslook erbij lijkt ook heerlijk.
    Ik ga aan de slag.

    Reageren
    1. Amber (Auteur bericht)

      Leuk, eet smakelijk!

      Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *