pasta met snijbiet, daslook en chorizo

pasta met snijbiet, daslook en chorizo

Het is weer zover hoor. Een moment dat de waarheid even hard indaalt bij het Meisje. Soms denkt ze dat ze best aardig op weg is. Dat ze misschien een lange aanloop nodig had, maar dat na ongeveer 18 jaar het opvoeden een beetje resultaat begint op te leveren. Heel even is ze hoopvol gestemd. En dan haalt de realiteit haar hard in. Snoeihard.

Het leek inderdaad echt goed te gaan. Zo gaan de pubers uiteindelijk zelf hun vaat afwassen. Dat doen ze alleen wanneer het Meisje er niet is, want zodra ze één stap over de drempel zet is het gedaan met de opvoedkundige benefits. Maar, het is een goed begin.

Het prijzen van de pubers voor hun acties door het Meisje leek te werken. Een vervolgstap op weg naar zelfstandigheid werd genomen: de vuilniszak vervangen. Geen centje pijn. Maar toen kwam het. Zo’n zak moet ook nog ergens heen. En het liefst voordat de inhoud zelf gaat lopen. En dat gebeurde dus niet.

Althans.. de pubers brachten de zak nergens heen. De hond wel. Naar haar mand, naar de bank, onder de tafel. Vakkundig zette ze het spoor uit. Door het hele huis.

Toen het Meisje bij thuiskomst de verantwoordelijke puber een foto appte van de rotzooi kwam er een ‘sorry’. Op de opmerking van het Meisje dat er een klusje lag te wachten op het keukenKind kwam de reactie: echt niet. Gevolgd door zinnen als: dan doe ik wel helemaal niets meer. Het Meisje antwoordde dat haar dat waarschijnlijk minder werk zou opleveren dan nu het geval was. Je begrijpt het, ze was totaal onredelijk en absoluut niet leuk.

Om een beetje bij te komen van alle commotie en de hond een beetje beweging te geven na het copieuse maal, liep het Meisje een rondje volkstuin. Daar scoorde ze een goede hoeveelheid daslook die ze vervolgens verwerkte in een overheerlijke pasta met snijbiet en chorizo. Zo had het Meisje toch nog profijt van haar gebrekkige opvoedkunde.

pasta met snijbiet, daslook en chorizo

voor 4 personen: 400 gram (verse) pasta – olijfolie, peper en zout – 1 flinke teen knoflook – 400 gram snijbiet – handje daslook – 1 biologisch chorizo worstje, ongeveer 150 tot 200 gram – 125 ml creme fraiche – eventueel pecorino.

Zet een pan met ruim water voor de pasta op en laat aan de kook komen. Als het water van de pasta aan de kook is doe je een snufje zout in het water en kook je de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.

Snij ondertussen de chorizo in blokjes. Bak deze in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie een beetje uit. Snij de de knoflook klein, was de snijbiet en de daslook en droog af. Doe de fijn gesneden knoflook bij de chorizo en bak even aan voordat je de in reepjes gesneden snijbiet erbij doet.

Als de snijbiet begint te slinken voeg je de daslook toe en als laatste de crème fraiche. Maak op smaak met wat peper.

Giet de pasta af en voeg toe aan je groentes. Meng goed en serveer warm. Eventueel kun je een beetje grof geraspte pecorino over je pasta strooien.

schaduwkruid
schaduwkruid

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *