moestuin opruimen

moestuin opruimen

Na al die winterse warme gezelligheid van de kerstdagen wil het tuinMeisje nog maar één ding: naar buiten. De calorieën moeten eraf, het luie zweet eruit en het Meisje wil lucht. Frisse lucht. Haar duffe drankhoofd opfrissen.

Luie dagen

Begrijp het niet verkeerd. Het tuinMeisje is gek op Kerst. Ze tuigt het hele huis op met lichtjes, ballen, kaarsen en groen. Er staat nog net geen verlicht rendier in de voortuin. Toch is ze na dagen vol eten toe is aan de tuin. Denken aan eten, voorbereiden van eten, het eten zelf en het in paniek alsnog bereiden van eten omdat het Meisje vergeten is de aardappeltjes te bakken wegens overdadige aandacht voor het gebraad. Het is genoeg. Ze snakt naar de tuin.

Moestuin opruimen

Gelukkig kan ze lekker aan de slag. Het tuinMeisje gaat haar moestuin opruimen. Definitief. Ze is er klaar mee. Althans met deze tuin. Het Meisje bewerkt een klein stukje van een grotere tuin. Deze tuin is van een mevrouw die grootse plannen had, maar weinig tijd.

De mevrouw stopt ermee en dat betekent dat het tuinMeisje haar deel moet opruimen. Dacht ze. Net nu bleek de eigenaresse echter, ziek, zwak, misselijk of misschien wel alle drie. In iedere geval was ze niet in staat om haar tuin op te ruimen. Wilde het Meisje niet de hele moestuin doen? Na enig overleg kwamen ze overeen dat het Meisje in ruil voor een aantal bessenstruiken en een perenboom de hele tuin zou opruimen.

Een goede ruil dus koersten de man en het Meisje van de Moestuin dit keer weer gezamenlijk naar de tuin. Samen de moestuin opruimen is gezelliger. Bovendien is de man sterk en dat is fijn in dit soort gevallen.

Moestuin omspitten

Het tuinMeisje oogst de laatste groente van het seizoen. De Man spit in een mum van tijd de hele tuin om. Omspitten. Tja. Zo staat het nu eenmaal in de regelementen van het moestuincomplex. Dat lijkt het tuinMeisje een beetje achterhaald maar wie is zij om daar als nieuweling meteen een groot punt van te maken. Ze moet eerst maar een beetje socialiseren in deze omgeving.

Het Meisje krijgt een namelijk nieuwe tuin op hetzelfde complex. Dat wordt een grote tuin. Nou ja groot. In de echte moestuinwereld is het nog steeds een mini lapje grond, maar het Meisje ziet dit anders. Wat ze allemaal op deze nieuwe tuin gaat doen lees je later. Nu snel naar binnen want ze heeft het koud gekregen. De warme kerstsfeer in huis kan ze ineens weer waarderen. De verlate christmas sangria heeft ze  echt verdiend. Voelt dat even fijn.

christmas sangria

christmas sangria

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin