dip van radijs
Radijsdip
Tsja. Dan ben je heel ijverig met je moestuintje begonnen, van AH of anderzijds. Je ziet dat je radijsjes het heel goed doen, welk een vreugd! Maar bij het verspenen gaat het mis, van die veelbelovende start blijft weinig over. Je radijsjes kwijnen zienderogen weg. Wij zijn er ondertussen achter hoe dat komt: radijs houdt er niet van om verplaatst te worden. De rode knolletjes raken zogezegd in een dip wanneer je ze verhuist. Maar wat doe je dan? Heel breed zaaien? Of niet verpotten met als gevolg kleine knolletjes? Ik weet het niet. Gemakzuchtig als ik ben ga ik naar de (bio) winkel als ik zin in radijsjes heb. Gelukkig tonen jullie meer ambitie. Maar mocht al dat harde werken onverhoopt op niets uitdraaien dan dreigt er een algehele misère. Hier een idee om solidair te zijn met de radijs: maak een dip! Lekker bij de borrel, naturelchips, gehakt- of vegaballetjes. Rasp hiervoor de radijs, voeg heel fijngesneden munt, yoghurt en mayonaise toe en peper en zout naar smaak. Wellicht een drupje citroen of tabasco? Een snippertje bieslook? Of een teentje knoflook, net wat je voorhanden hebt in de keuken.
Bosje radijs- half bosje munt- 4 el yoghurt-1el mayonaise- peper en zout naar smaak