salie thee

salie thee

Onbegrijpelijk, maar juist nu de zon heerlijk schijnt en ze fijn in de tuin aan het werk kan, is het Meisje verkouden geworden. En dan niet zo’n beetje, maar met alles erop en eraan. Zere keel, druipende neus en meer van die narigheid. Jammerend over zoveel ellende belde ze een vriend. Soms heb je gewoon een beetje medeleven nodig. Laat nu uitgerekend hij, stadsmens pur sang, komen met een remedie die gewoon bij haar in de tuin staat. Salie.

Salie werd vroeger gebruikt bij problemen aan de ademhalingsorganen en saliethee helpt bij ontstekingen van mond, keel en tanden. Over tanden gesproken. Het schijnt zelfs zo te zijn dat je tanden witter worden als je er salieblaadjes overheen wrijft. Eerst maar eens de thee.

Dat is simpel een kwestie van een handvol salieblaadjes overgieten met kokend water. 5 Minuten laten trekken en vervolgens de blaadjes verwijderen, anders wordt het bitter. Beetje honing erbij en klaar. Het tuinMeisje heeft meteen maar een hele thermoskan vol gemaakt. Hoe eerder ze van die verkoudheid af is, hoe beter.

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin