wintergroente bewaren

wintergroente bewaren

Wat is communicatie toch lastig. De Man van de Moestuin wist zeker dat hij het Meisje verteld had dat hij vrienden had uitgenodigd voor het diner. Het Meisje wist zeker dat ze de Man verteld had dat ze die dag verder ging studeren in de moestuinderij. Niets spontaans. Alles ruim van tevoren gepland. Toch ging het mis. En daar kwamen de Man en het Meisje pas op de dag zelf achter. Stress, want de man had geen tijd om uitgebreid boodschappen te doen. Het Meisje evenmin.

Het verschil tussen mannen en vrouwen in de keuken

In zulke gevallen maakt het Meisje iets simpels van ingrediënten die ze toch nog had liggen. Geen nerveus gedoe. Iedereen blij. Zo niet de Man. De Man is een perfectionist. Als hij eten kookt voor publiek dan moet het uitgebreid zijn. Zeker een groot gebraad en minstens 4 gangen bevatten. Daarin is deze Man niet uniek. Een vroegere buurman van het Meisje schreef ooit het kookboek “De fallische keuken” en kon daar smakelijk over vertellen.

Het boek is een eyeopener als je je afvraagt waarom een man altijd zo groots moeten koken. Dat doet hij om zijn in ongerede geraakte jachtinstinct te bevredigen. Daartoe wapent de man zich met vlijmscherpe messen en ander indrukwekkend keukengerei. Kortom eerherstel voor het beest in de man. Toe maar.

Wintergroente bewaren

Het tuinMeisje drijft af. Terug naar het etentje. Het Meisje ging naar haar cursus en de Man ontdekte de kist in de tuinkast. De bewaarkist. Die had het Meisje gemaakt omdat haar minituintje in december ontruimd moest worden. Op dit landje stond echter nog van alles te groeien. Ze wilde deze wintergroente bewaren. Zie daar het wordingsproces van de bewaarkist.

Een bewaarkist voor wintergroente

Ze vulde een grote kist met vochtig zand. Ze oogstte de groente met een klein deel van het wortelgestel en legde het groen vervolgens in de met zand gevulde kist. De inhoud bouwde ze op als lasagne. Voor de zekerheid voegde ze na iedere groente laag opnieuw zand toe. Het Meisje bewaart er nog steeds haar aardappelen, knolselderij, pastinaken en winterwortels in. Dat kwam goed van pas.

De Man vond op internet een geweldig ovenrecept met aardappeltjes, pastinaak en wortel. Hij grilde daar een biologisch kippetje bij. Heerlijk. De vrienden zaten te smullen. Het Meisje ook. Dit houdt ze erin. Ze gaat vaker iets voor zichzelf doen op de dag dat er gasten komen eten. Weet iemand nog een leuk evenement voor aanstaande zaterdag?

 

 

 

 

 

pinterest

4 Reacties

  1. Joyce van der Stad

    Hahaha

    Reageren
    1. joyce

      Hihihi

      Reageren
  2. Hellen

    Wit zand of zwart zand?

    Reageren
    1. Reny (Auteur bericht)

      Wij gebruiken gewoon wit zand

      Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *