superfood salade met veldsla, avocado en frambozen

superfood salade met veldsla, avocado en frambozen

Echt winter wil het nog maar niet worden. Af en toe een beetje vorst, maar voornamelijk veel regen dit jaar vindt het Meisje. En wind. Het uitblijven van een echte winter, de temperatuur, wind en regen zijn vaak onderwerp van gesprek. Zo ook bij de familie van het Meisje. De vader van het Meisje heeft een vriend die tegenwoordig niet meer in Nederland woont. Als er, tijdens een telefoongesprek, gevraagd wordt naar het weer hier, passeren altijd de volgende drie opties de revue: het regent; het waait; het regent én het waait. Onder bulderend gelach wordt altijd voor optie drie gekozen. Regen en wind, dat is eigenlijk haar minst favoriete weertype. Regen als de temperatuur aangenaam is heeft iets bevrijdends, maar zo’n bui die tegen hagel aanzit.. brrr. Maar goed, vanwege het milde winterse weer eten ze bij het Meisje thuis ook minder winterse gerechten. Af en toe een stampotje maar dan heb je het ook wel gehad. En hoe vaak kan een mens kool eten, of zoete aardappels? Waarschijnlijk is het Meisje de enige die niet van zoete aardappels houdt, dus die negeert ze sowieso, winter én zomer. Maar er zijn ook winterse groentes die het Meisje wat minder met kou associeert. Veldsla bijvoorbeeld. Veldsla is echt een winterse groente en maalt niet om een beetje kou. Als het tuinMeisje ervoor heeft gezorgd dat de worteltjes niet te nat worden met al deze regen kan het keukenMeisje heel veel van deze heerlijke groente eten. Bijvoorbeeld wél een stamppotje, met uitgebakken spekjes erbij. Op brood met een plakje kaas of avocado. Ze zou er zelfs een groene smoothie mee kunnen maken als ze meedoet aan de smoothie-rage, wat ze niet doet. Maar laat je daar vooral niet door weerhouden. Nee, het Meisje maakte een superfood salade met veldsla, avocado en frambozen met een honingvinaigrette. Een bommetje vitamines, ijzer en antioxidanten op een bordje.

Dit heb je nodig voor 2 salades:

150 gram gewassen biologische veldsla – frambozen, ongeveer 15-20 – 1 rijpe biologische avocado – handje geroosterde bio pijnboompitten – 1 eetlepel biologische crème honing – 3 eetlepelswitte wijnazijn – 6 eetlepels olijfolie – peper, zout.

Maak de vinaigrette in een ruime kom. Meng de honing en de azijn met het peper en zout. Voeg daarna pas de olijfolie toe en klop zodat je een volle dressing krijgt. Meng dan voorzichtig de schone veldsla erdoorheen. Verdeel de sla vervolgens over twee borden. Snij de rijpe avocado door de midden en leg per bord een halve avocado in plakjes gesneden bovenop de sla. Verdeel er vervolgens de frambozen over en maak af met de geroosterde pijnboompitten.

Het Meisje heeft er nog een paar stukjes zachte geitenkaas over verdeeld maar dat hoeft natuurlijk niet!

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *