zomerblog: blauwe bessen op het balkon

blauwe bessen op het balkon

Het is vakantie en De Meisjes schrijven een boek. Daarom herhalen ze hun favoriete blogs nog een keer voor je. Om dubbel van te genieten. Dit keer het zomerblog: blauwe bessen op het balkon.

Zijn niet alle herinneringen zoeter dan de werkelijkheid? Geen idee hoe deze filosofische inval bij het Meisje opkwam. Toch was dit het eerste wat ze vanmorgen dacht toen ze haar blauwe bessen op het balkon proefde. Vol verwachting had ze de balkondeur geopend omdat eindelijk, eindelijk de blauwe bessen rijp waren. Nog niet allemaal, maar toch een flinke voorraad voor een fijn ontbijtje.

De eerste bes viel een beetje tegen. Minder zoet dan het tuinMeisje dacht. Iets meliger ook. De eerste was vast te rijp geweest dus vol optimisme nam ze een tweede. Helaas. Ook de derde was niet beter. Beetje jammer dit. Terwijl ze vroeger zoveel lekkerder waren.

In haar jeugd kampeerde ze vaak op de Veluwe. Op vrijdagavond stapte het gezin in de auto en op zondagavond waren ze weer terug. In de tussenliggende tijd waren ze met vakantie geweest. Kort, krachtig en weer helemaal opgeladen. Het Meisje wist al ver voor het schrijven van dit zomerblog dat Nederland een prachtig vakantieland is.

Er werden eindeloze fietstochten over de hei en door de bossen gemaakt. Het Meisje op de oude fiets van haar oma waarvan het verzet veel te groot was. Altijd was ze als laatste bovenaan de heuvel, maar als eerste weer beneden. Tijdens die fietstochten werd alles geplukt wat eetbaar was. Het Meisje vond de bramen heerlijk maar ze zat bij het plukken volledig onder de schrammen vanwege de doornen aan de struik. Die liet ze dus links liggen. De blauwe bessen waren gemakkelijker te plukken en overheerlijk zoet. Hoe kon haar herinnering haar toch zo in de maling nemen?

Blauwe bessen of bosbessen?

Misschien kon je blauwe bessen niet kweken op een balkon. Een zoektocht op internet bood uitkomst. Het Meisje had het verkeerde struikje gekocht. Blauwe bessen in plaats van bosbessen. De struiken uit haar jeugd waren bosbessen. Ook blauw, maar anders van smaak. Haar herinnering had haar dus niet in de steek gelaten. Haar vermogen tot voorbereiden van de aanschaf wel.

Het Meisje is overigens niet de enige die de mist in gaat. Hele volksstammen met haar. Blauwe bessen en bosbessen worden te pas en te onpas door elkaar gehaald. Zelfs in de winkel. Toch zijn er nogal wat verschillen. De gemakkelijkste om te achterhalen is de kleur van de binnenkant van de best. Blauwe bessen zijn wit van binnen, bosbessen rood.

Blauwe bessen zijn superfood

Dit wetend, was de volgende blauwe bes al een stuk beter en ontdekte het Meisje zelfs dat ze superfood zat te eten. Ze was heel gezond bezig! Gelukkig maar, want bosbessen groeien niet in een pot. Bosbessen groeien in een bos. En dat is op het balkon van het Meisje ver te zoeken.

Heb jij ook blauwe bessen in de tuin of op het balkon staan? Maak er dan eens iets anders mee. Deze ontbijtijsjes met chiazaad bijvoorbeeld.

ontbijt ijsjes met blauwe bessen en chiazaad
ontbijt ijsjes met blauwe bessen en chiazaad
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin