amandelkoekjes

amandelkoekjes

Het meisje had recentelijk twee vriendinnen enthousiast gemaakt voor een festival. Iets met koken en boeken. En die twee woorden in de juiste vorm aan elkaar. Met de toevoeging ‘festival’.

Vol goede moed arriveerde het trio in een zaaltje waar er boeken, met kook ervoor, gekocht konden worden en waar er mooie verkooppraatjes over diezelfde boeken beluisterd konden worden. De drie Meisjes misten nogal het ‘festival’ aspect. Niet dat de lezingen niet leuk waren, zeker niet. Ze waren gewoon op het verkeerde been gezet. Met een festival in gedachten hadden ze naast de boeken ook workshops en hapjes en drankjes verwacht. Misschien wel een enkel zoet koekje. Maar nee.

De meisje besloten daarom naar een ander festival te gaan. Een rottig festival. Over rot eten en rot drinken. Maar hé, er was daar tenminste iets te eten en te drinken. En er waren ook workshops. Dat hadden de Meisjes gecheckt op de website tijdens de laatste lezing. Maar eerst gingen ze hun teleurstelling consumeren in de vorm van een glas wijn en een klein hapje in een leuk tentje.

Even later zaten ze op het terras, wijntje voor zich en tosti in het apparaat. Dachten ze. Oef, dat duurde wel even. Een tosti maken was kennelijk een lastigere opgave dan van te voren was ingeschat. Een half uurtje later maar even vragen waar die warme broodjes bleven en van de mogelijkheid gebruik makend om direct nog een rondje wijn te bestellen. Halverwege het tweede glas wijn maar weer de stoute schoenen aantrekken want tsja, trek. Hé, hó! Dát trok de ober even niet. De tosti’s hebben waarschijnlijk nooit het apparaat gezien en de wijn kregen de meisjes gratis van die onbekwame, explosieve, rottige ober. Als ze maar weggingen na dat drankje.

Bekomen van de schrik en de slappe lach besloten de Meisjes ook dat rotte feestje maar te laten voor wat het was. Eén rottige gebeurtenis per dag leek ze wel genoeg. Ze zetten koers naar de cocktailbar. Volgend jaar gaan ze wel naar het rotte festival. Weten ze tenminste precies waar ze aan toe zijn. Tenminste.. dat denkt het meisje nu. Voor de zekerheid zal ze wat zoete koekjes voor haar vriendinnen bakken. Amandelkoekjes, daar is namelijk niets rots aan.

Voor ongeveer 20 koekjes:

125 gram amandelmeel – 125 gram poedersuiker – 2 eiwitten – 25 gram witte basterdsuiker – 8 gram vanillesuiker – 1 tl amandelextract

Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de eiwitten stijf en schep de poedersuiker er beetje bij beetje doorheen. Schep er daarna voorzichtig de gemalen amandelen, basterd- en vanillesuiker en amandelextract doorheen. Vul een spuitzak met het mengsel. Spuit kleine bergjes op een met bakpapier bekleed bakblik. Bak voor ongeveer 40 minuten. Laat de koekjes afkoelen en bewaar in een afgesloten trommel.

pinterest

1 Reactie

  1. Suzygirl

    Ik ben dol op makkelijke recepten, dank u dat zal smaken.

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *