bloemkool nuggets uit de oven

bloemkool nuggets uit de oven

Het tuinMeisje heeft recentelijk de leukste onderwerpen voor haar blogs. Leuke, fascinerende onderwerpen waar we allemaal wel een associatie mee hebben: poep en pies. Grappen en grollen te over. Het eerste woord van het blog van het tuinMeisje een tijdje geleden was kak. Meteen ook het onderwerp van haar blog, hoewel het feitelijk over groenbemesters ging. Dat klinkt een stuk vriendelijker maar het blijft… kak dus.

Wat schetst het keukenMeisje haar verbazing? Het ging recentelijk alwéér over poep, paardenmest. Stront dus. Ahhh shit, het KeukenMeisje heeft nooit zulke leuke aansprekend onderwerpen. Het zijn gewoonweg niet de beste ingrediënten voor een uitnodigend recept, poep en pies. Onmisbaar in de tuin, ondenkbaar in de keuken.

Het Meisje denkt wel regelmatig: kak. Of shit. Bijvoorbeeld als ze net de tram mist. Haar teen stoot. Het regent maar ook waait. Het pak melk in de koelkast leeg is. Op dat soort momenten zit ze helemaal op één lijn met haar vriendin. Kak.

Nu komt dan eindelijk de link naar een smakelijk recept om de hoek kijken: bloemkool nuggets. Bloemkool is namelijk goed voor de obstipatie. Helaas is deze groente is niet noodzakelijkerwijs de favoriet in het keukenHuis. De Man heeft nog steeds associaties met bloemkool die met een schepje suiker gerust ettelijke uren stond te stoven op het fornuis. Gaver. Yak. Het meisje begrijpt zijn weerzin naar dat doorgekookte prutje. Gelukkig at hij de bloemkoolmuffins met parmezaan en tuinkruiden, die het Meisje hem een aantal weken geleden voorschotelde, smaakvol op. Ook deze bloemkool nuggets uit de oven waren binnen een tel gegeten. Bloemkool, goed voor de stoelgang en dus voor de … juist ja.

RECEPT

1 kleine bloemkool – 150 gram geraspte Parmezaanse kaas – 4 volle eetlepels griekse of turkse yoghurt – sap van een halve limoen – 1 of 2 eetlepels Italiaanse kruiden, vers of gedroogd – peper, zout – olijfolie

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Meng in een kom de yoghurt met het limoensap, de Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Haal hier één voor één de bloemkoolroosjes doorheen. Rol ze daarna door de geraspte kaas en leg op een met bakpapier bekleed bakblik. Besprenkel de bloemkool nuggets heel licht met een beetje olijfolie. Bak ze in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin.

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *