bruisende cocktail van peer en wodka

bruisende cocktail van peer en wodka

Het keukenMeisje is al half in de kerststemming. Dat wil zeggen, ze is bezig met de voorbereiding voor kerst. Ze kan niet zo goed tegen de kerstdrukte en daarom spreid ze het liefste de werkzaamheden. Het bedenken van een lekker maar gemakkelijk menu, het doen van de inkopen en het aanschaffen van de cadeautjes  voor onder de kerstboom worden ruim van te voren gepland en uitgevoerd. 

Elk jaar, maar helemaal nu, is ze het liefste de drukte voor. Ze heeft haar boodschappen ruim op tijd in huis en de voor- en nagerechten trekt ze op de dagen zelf uit de vriezer. Zo heeft ze op de feestdagen zelf het minste werk en kan ze zelf ook nog enigszins knap voor de dag komen. 

Op de feestdagen zelf verheugd ze zich altijd bijzonder. Het idee van gezellig samenzijn, warmte, gelach, lekker eten en zo. Iedereen in zā€™n beste outfit, in de glimmers en de glitters en als het een beetje meezit aan een mooi gedekte tafel. En dan tijdens het uitschenken van de derde fles wijn uitbarsten in gezang. Eigenlijk is de tijd van het zingen van kerstliederen voorbij. Maar met de aanwezigheid van de moeder van het keukenMeisje weet je het nooit. Voordat je het weet wordt die traditie weer onder dwang en in ere hersteld. 

Maar zover is het gelukkig nog niet. Eerst schenkt het Meisje een feestelijke bruisende cocktail van peer en wodka. Gegarneerd met een feestelijk cocktail-roerstokje is het helemaal kerstproof. En zeg nou zelf, is het dan geen plaatje? Je zou er spontaan van gaan zingen. 

Bruisende cocktail van peer en wodka

Voor 2 -3 glazen ; 100 ml verse perensap ā€“ 100 ml wodka- 100 ml prosecco ā€“ vanillesiroop ā€“ crushed ice

Doe het perensap en de wodka met wat crushed ice in een de shaker en schudt. Giet uit in een maakbeker en voeg 100 ml prosecco en een scheutje vanille siroop toe. Schenk over in je mooiste glazen en serveer. Probeer het uitbarsten in gezang te bedwingen. Happy Holidays! 

feestelijk cocktail-roerstokje
feestelijk cocktail-roerstokje
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *