cadeautjes uit de moestuin

Cadeautjes uit de moestuin

Verbijsterd zit ze naar het scherm te kijken. Dit cadeau wordt op 7 december bij u thuis bezorgd. 7 December? Dat is twee dagen te laat! Hoe haalt die f@##*webwinkel het in zijn hoofd om haar cadeau zo laat te bezorgen? Ze weet het, ze is zelf te laat met bestellen, maar als we in een tijd leven waarin iedereen vooral op fouten van anderen wijst, dan mag zij dat ook een keer doen. Ook al voelt het slecht. Ze is radeloos. Wat voor cadeau gaat ze dan geven als hulp Sinterklaas?

Daar kleppert de brievenbus. Het lijkt wel of Sinterklaas haar wanhoop heeft gehoord. Op de mat liggen pompoenzaden van Rabarbies. Enige tijd geleden hadden deze lieverds spontaan aangeboden dat het tuinMeisje zaden zou krijgen van een pompoen die werkelijk overal groeit. Dus ook in het scharrige duinzand van de moestuin van het Meisje.

Cadeautjes uit de moestuin

Ineens ziet ze het licht. De Rabarbies (wat ze overigens de allerbeste naam vindt, die ze ooit heeft gehoord) en Sinterklaas vallen samen. Moestuinzaden! Dat is nog eens een fantastisch Sinterklaascadeau.

Zo heeft ze heel veel cadeautjes uit de moestuin. Ze vindt het bovendien een fijne gedachte dat de zaden van haar zorgvuldig gekweekte groen, het jaar daarop bij vrienden of familie in de tuin zullen ontkiemen. Daar wordt dit Meisje gewoon heel erg blij van.

Bovendien kan het Meisje van haar levensdagen niet alle zaden zelf gebruiken die ze heeft geoogst. Net zomin als ze alle zaden kwijt kan uit de zakjes die ze heeft gekocht. Dat is nog eens gemakkelijk uitpakken met haar groene cadeaus.

Haar humeur is helemaal opgeknapt. Neuriënd loopt ze naar de schuur. Het tuinMeisje oogst gedurende het jaar zaad van verschillende soorten groente en kruiden. Zo heeft ze gratis zaad voor de moestuin oogst van volgend jaar, en gratis is de favoriete prijs van het tuinMeisje. 

De zaden moeten goed gedroogd worden en tijdens dat proces gaat het vaak mis.

Moestuinzaden drogen

Verzamel de moestuinzaden als ze droog zijn, én als het droog is, wat best lastig was dit najaar. Knip de zaden van de plant en neem een klein stukje van de steel mee. Stop het geheel met de zaden naar beneden in een papieren zak en . Het tuinMeisje gebruikt enveloppen voor het droogproces en beseft dat het voordelen heeft om ook een kantoorMeisje te zijn.

Bewaar het zaad voorlopig op een donkere en droge plek. Schuur, garage, kast of zolder zijn allemaal prima plaatsen om zaden te bewaren.

De droogtijd van zaden is vaak langer dan je denkt, waardoor je het droogproces goed moet controleren. Als de zaden bros zijn, en tussen je vingers verkruimelen, zijn ze droog. De zaden zijn inmiddels van het steeltje gevallen en liggen onderin de envelop. Klaar om verpakt te worden. Zaden als cadeautjes uit de moestuin.

Nu alleen nog even een paar leuke UV bestendige zakjes kopen en klaar is het Meisje. Ze kruipt weer achter de computer. 100 Stuks? Dat worden wel heel erg veel presentjes. Gelukkig worden de zakjes morgen bezorgd.

Heb jij meer tijd om cadeautjes te maken? Kijk dan eens naar de andere cadeautjes uit de moestuin. Maak bijvoorbeeld de luchtverfrisser van lavendelolie. Of ga voor zoete cadeautjes uit de moestuin.

luchtverfrisser van lavendelolie maken
Luchtverfrisser van lavendelolie
Zoete cadeautjes uit de moestuin
Zoete cadeautjes uit de moestuin
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *