groenteshoarma van bleekselderij

Groenteshoarma van bleekselderij

Het Meisje stapte in het donker uit haar warme bed. Voordat ze een blik naar buiten kon werpen wist ze al dat het regende. En niet zo zachtjes ook. Nee, het regende behoorlijk hard. Zo’n bui die recht naar beneden valt en waar geen ontkomen aan is.

Het Meisje keek op haar buien-app en zag dat het een hele natte dag zou worden. Dat ze de fiets moest laten staan, tenzij ze doorweekt haar kantoordag wilde beginnen. Het Meisje heeft namelijk geen regenpak. Oké, oké, ze weet het: een regenpak is heel nuttig in ons klimaat. Maar ze kan zich er elke keer niet toe zetten zo’n lelijk, aseksueel pak aan te schaffen. Laat staan zich er in te wurmen. Dus nu heeft ze geen andere keus dan met het OV te gaan. Net als de rest van de stad die geen afdoende waterbestendige outfit heeft.

Dat werd dus proppen in die muffe dampige tram. Twee keer. Want na een dag hard werken en veel later dan gepland, stapte ze uitgeput weer in om de terugreis aan te vangen naar huis. Om zich met een schok te realiseren dat er geen boodschappen gedaan waren. Meestal maakt ze op haar fietsje even een tussenstop maar daar wilde de trambestuurder vast niet aan meewerken. Bovendien had ze echt geen energie meer om iets ingewikkelds in elkaar te zetten. Het zou dus een simpele maaltijd moeten worden met wat er in huis was. Wel weer een goed uitgangspunt voor het niet vergroten van haar ecologische voetprint. Ofzo.

Afijn, het werd een broodje groenteshoarma van bleekselderij. Wat verassend lekker uitpakte. Ze weet het, enig omdenken is vereist maar ze wil iedereen aanmoedigen om het eens te proberen. Met een lekkere dikke klodder zelfgemaakte knoflooksaus. Eventueel verrijk je het broodje nog met wat extra’s zoals kruimelige feta en wat baba ghanoush. Maar ja, dat had het Meisje dus niet in huis. Vanwege de regen.

Groenteshoarma van bleekselderij is niet moeilijk, wel lekker en een goed vegetarisch alternatief !

voor 4 broodjes heb je nodig:

stronk bleekselderij – shoarma kruiden – plantaardige olie – 4 pita broodjes en garnituur zoals knoflooksaus, sla, jalapenjo peper, feta of aubergine dip.

Was de bleekselderij en snij in dunne plakjes. Marineer ze in een kom met een klein scheutje olie en de shoarma kruiden naar smaak. Hussel even. Bak dan de gemarineerde bleekselderij met een beetje extra olie in een koekenpan gaar. Behoud een beetje bite! Ondertussen heb je in de oven de pitabroodjes verwarmd volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Garneer je broodje groente shoarma van bleekselderij met wat je lekker vindt.

Wil je zelf je pita broodjes maken? Dat doe je in een handomdraai en je lees hoe in dit dit blog.

bleekselderij
bleekselderij

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *