Ingemaakte pittige venkel

ingemaakte pittige venkel

Heel af en toe mogen de Meisjes aanschuiven. En dan niet zomaar om een broodje te smeren, nee, aanschuiven in een restaurant. Op uitnodiging eten. Veel blijer kun je een keukenMeisje natuurlijk niet maken! In een kekke outfit stapte ze vol verwachting de wondere wereld van slow food: creative cooking- Italian Soul in. Biologisch, duurzaam en hoog van smaak, zo was de aanprijzing.

Het tuinMeisje was wat onfortuinlijker. Vanwege een blessure kon ze de gang naar het restaurant niet maken en kwam ze niet verder dan de dokter. Dieptriest, de Meisjes weten het. Er zat dus voor het keukenMeisje niets anders op dan uitgebreid verslag te doen van het genuttigde eten. Daarbij lette ze natuurlijk goed op: enthousiast omdat het eten heerlijk was, maar ook niet overdreven om de jaloezie en het zelfmedelijden van het tuinMeisje aan te wakkeren.

Om dat laatste te vermijden bedacht het Meisje dat ze zelf ook wel van die heerlijke ingemaakte pittige venkel kon maken. Die zat namelijk bij het voorgerecht dat geserveerd werd: een selectie van biologische kaas, worst en ingemaakte groente. De venkel vond het Meisje en ware verassing. Verrukt was ze erover. Wat een geweldig idee en waarom kende ze het nog niet? Het weekend erop ging ze ermee aan de slag. Er prijken nu twee potjes van die heerlijke ingemaakte venkel in haar voorraadkast. Eén voor haarzelf en één voor haar tuinMeisje.

ingemaakte venkel
ingemaakte venkel

ingemaakte pittige venkel

1 knol venkel – scheutje olijfolie – teentje knoflook -200ml witte balsamico azijn – 200 gram suiker – 5 gedroogde pepertjes (peperonchino)- snufje zout – 1 glazen weckpot van 500 ml

Zorg dat je glazen pot schoon is. Snij de venkel in dikke plakken en de knoflook in stukjes. Giet een heel klein scheutje olijfolie in een pan. Doe de venkel erbij en na een paar minuutjes ook de knoflook. Laat even zachtjes stoven voor een minuutje of 10. Giet er dan de balsamico en de suiker bij. Laat even aan de kook komen en zorg dat de suiker is opgelost. Doe er dan de peper (naar smaak) bij en giet in de weckpot. Zorg dat de venkel onder het vocht staat. Sluit de pot af en zet op z’n kop om af te koelen.

Zoek je nou nog een mooi bijgerecht met venkel denk dan eens aan deze salade-met-gegrilde-venkel/

salade met gegrilde venkel en courgette
s
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *