eucalyptus in huis en tuin

eucalyptus in huis en tuin

Het wordt het helemaal deze Kerst. Ze kan geen interieur tijdschrift openslaan of ze ziet eucalyptus voorbijkomen. Eucalyptus in huis en tuin. Kerstkransen met eucalyptus, of zelfs geheel van eucalyptus en groene tafellopers met kleine blaadjes. In eucalyptus ingepakte kaarsen, wat het Meisje nogal brandgevaarlijk lijkt, en ingepakt bestek. Wat uiteraard minder gevaarlijk is. Ze kan er niet omheen. Ze moet iets met eucalyptus deze Kerst.

Eucalyptus in de tuin

Dat komt goed uit. Ze heeft sinds 2016 een eucalyptus in haar tuin staan. Dat weet ze zo precies omdat ze deze week zag dat voor haar huis terecht komt als je de naam van haar straat intypt bij Google. Het Meisje dankt God op haar blote knieën dat ze op dat moment een opgeruimde voortuin had. Wat vaak niet zo is. Meestal is haar voortuin een verzameling fietsen, vuilniszakken die al dagen op transport naar de vuilcontainer staan te wachten, potten die weg gegooid moeten worden en zakken tuinaarde.

Google street view geeft een zeer gedetailleerd beeld van haar voortuin met een piepklein eucalyptus struikje. Vandaag reiken de toppen tot aan de tweede verdieping. Over groeikracht gesproken. Het goede nieuws is dus dat Het Meisje over voldoende eucalyptus beschikt.

Het minder goede nieuws is dat ze helemaal niet creatief is. Hoewel ze zelf beweert dat ze geen tijd heeft om creatief te zijn, komt de eerste bewering dichterbij de waarheid.

Afijn. Eerst zet ze op een rijtje wat je nog meer kunt doen met eucalyptus in huis en tuin.

Eucalyptus in huis

Het Meisje gebruikt haar eucalyptus regelmatig. Zowel binnen als buiten. De boom is wintergroen en prachtig om te zien. De ronde bladeren zijn voorzien van een blauwgrijs waslaagje. Ook de jonge takken lijken wel zilvergrijs. In huis vult ze elk bos bloemen aan met eucalyptustakken. Ze hangt bosjes eucalyptus in haar kledingkast vanwege de licht kruidige geur, maar eucalyptus is ook heel gezond.

Eucalyptus is gezond

Eucalyptus is een verfrissend kruid met geneeskrachtige eigenschappen voor de luchtwegen.

Stomen met eucalyptus is een goede manier om opgehoopt slijm te verdunnen. Hiertoe strooi je een handvol gekneusde eucalyptus bladeren in een kom kokend water. Hang je hoofd boven het kokendhete water. Om te zorgen dat de stoom niet ontsnapt leg je een handdoek over je hoofd. Adem in door je neus en uit door je mond.

Na een kwartier kun je weer vrij ademhalen.

Je kunt ook heel gemakkelijk je eigen eucalyptusolie maken. Probeer het eens. Hier lees je hoe je zelf eucalyptusolie kunt maken.  

Eucalyptusolie in een wonder in bad. Het ontspant de spieren, vermindert stress en door het warme water adem je meteen de heerlijke dampen in waardoor je weer vrijer kunt ademhalen.

Heb je geen bad, dan gebruik je de eucalyptusolie voor je stoombadje tegen de verkoudheid.

Maar er is meer. Eucalyptus heeft anti-bacteriële eigenschappen. Je kunt de olie dus ook gebruiken bij de behandeling van schaafwonden of insectenbeten. Het verzorgt de huid en verlicht de pijn.

Helaas verhoogt het niet de creativiteit. Wil het Meisje een beetje meetellen deze Kerst dan zal ze toch echt haar best moeten doen. Het begin is er, zoals je op de foto ziet.

Als jij geen reus van een boom in de tuin wilt hebben, snoei je eucalyptus dan regelmatig. In dit blog lees je hoe je dat doet.

eucalyptus olie maken
eucalyptus olie maken
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *