karamel-zeezout nootjes met rozemarijn

karamel- zeeezout nootjes met rozemarijn

De kerstboom staat bij het keukenMeisje. En helemaal in de sfeer van de kerstgedachte bedenken de keukenKinderen het ene na het andere cadeau voor eronder. Allemaal even schappelijk bedacht. Rekening houdend met het beschikbare budget. Hoewel het beschikbare budget volgens de keukenKinderen vele malen ruimer is dan het ingeplande budget van het Meisje zelf.

Dat gaat niet lukken, binnen het budget blijven. Nu weet ze wel dat ze budgettechnisch een ramp is. Daar staat ze om bekend. En een budget is er om overschreden te worden toch? Maar misschien niet zó ruim als het nu dreigt te gebeuren.

Wat houden de wensen dan in, vraag je je af. Bijvoorbeeld een nieuwe iPhone 11. Met bijpassende EarPods. Desnoods een ruime bijdrage daaraan. Luchtjes van een A-merk, sieraden van de beter juwelier en nieuwe sportschoenen. En er moeten wel flink wat pakjes onder de boom, want anders staat het zo ongezellig. Juist. En ook al krijgen de keukenKinderen lang niet al hun wensen vervuld, er staat het Meisje maar één ding te doen: het budget optrekken. En flink ook. Zo blijft ze tenminste binnen budget. Heel knap, al zegt ze het zelf.

Gelukkig kan ze een beetje creatief boekhouden, dus budget gewijs stopt ze er een aantal bij elkaar, schuift wat heen en weer en voilà. Een keurige boekhouding. En dan kunnen de gezellige cadeautjes uit de moestuin heel verantwoord gebudgetteerd worden: grotendeels ten laste van het boodschappenbudget en de rozemarijn uit de tuin dus praktisch gratis. Deze heerlijke karamel-zeezout nootjes met rozemarijn zijn een ideaal cadeautje om weg te geven. Lekker, simpel en heel budget vriendelijk. Nu is het Meisje alleen nog benieuw of er ook wat voor haar onder de boom zal liggen…

karamel-zeezout nootjes met rozemarijn

200 gram noten – 100 gram bruine kandijsuiker – 1 eetlepel grof zeezout – 4 takjes verse rozemarijn (ongeveer 1 eetlepel fijn gehakt) – 2 eetlepels water

Brand de noten even in een hete koekenpan. Zet in een pannetje de suiker met het water op een middelhoog vuur. Niet roeren, gewoon wachten tot de suiker smelt. Hak in de tussentijd de rozemarijn fijn. Haal wanner de suiker gesmolten is het pannetje van het vuur. Roer het zout en de fijngehakte rozemarijn en de noten erdoor. Laat de gesuikerde noten afkoelen op een met bakpapier bekleed blik.

Je kunt de karamel-zeezout nootjes met rozemarijn in een afgesloten pot zeker 2 weken goed bewaren.

Meer ideeën voor budget vriendelijke cadeautjes? Denk dan eens aan cadeautjes-uit-de-moestuin.

Cadeautjes uit de moestuin
Cadeautjes uit de moestuin
pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *