De Meisjes in Margriet

De Meisjes in Margriet

Is het niet geweldig? De Meisjes kunnen het wel van de daken schreeuwen. Zetten hun gêne opzij en toeteren het van de toren: De Meisjes staan in een tijdschrift! Alweer.

Dit keer staan De Meisje in Margriet. Met een hele uitgebreide reportage in een van de Happy & Healthy-specials van 2018. De Margriet Groen special van april.

Lieve Margriet, lieve Bert, lieve Marieke onze dank is groot.

Het is een onwijs leuk artikel geworden. Met prachtige foto’s van Bert Petterson. Met teksten en gezellige styling van Marieke de Geus.

Zoals je aan de foto’s in de reportage kunt zien zijn ze niet nu genomen. Op dit moment ziet de tuin er heel anders uit. Is het een barre bende. Dat is het aantrekkelijke van een moestuin. Je begint elk jaar opnieuw. Elk jaar is er dus weer de hoop dat de moestuin er in de zomer perfect bij ligt

De derde tuin

Op het moment dat de moestuin van het Meisje vorige zomer werd gefotografeerd had ze deze perfectie bijna bereikt. Was de tuin een feest om te zien.

Het begon al bij de entree. Ze had in Portugal gezien dat snijbonen daar over pergola’s werden gekweekt. Gemak dient de mens. De bonen hangen op oogsthoogte en het ziet er ook nog eens heel fraai uit.

Toch was niet alles even perfect in haar moestuin. Het tuinMeisje schreef al eens over het feit dat er twee tuinen zijn. De tuin in je hoofd en de tuin in de werkelijkheid. Nu weet ze dat er eigenlijk drie tuinen zijn. Er is namelijk ook nog een tuin voor de foto. Een net iets andere tuin dan die in werkelijkheid.

De derde tuin is een keurig aangeharkte tuin. Zonder onkruid. Zonder scheefgezakte of aangevreten planten. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Daar komt wat bij kijken. Het Meisje had het er maar druk mee in de dagen voordat de tuin werd gefotografeerd.

Toen ze eindelijk klaar was, sloeg de paniek toen. Die border met snijbloemen! Dat kon echt niet.

Snijbloemen in de moestuin

Ze had vorig jaar voor het eerst snijbloemen gezaaid. Het resultaat viel nog een beetje tegen. Mislukt was een groot woord, maar perfect was het ook niet. Ineens schoot haar de mannentuin te binnen. Echte mannen zaaien nu eenmaal niet. Zij kopen plantjes. Het Meisje kreeg het adres en stoof naar Santpoort.

Terug op de tuin zette ze de gekochte snijbloemen met gepaste regelmaat tussen de gekweekte snijbloemen. Ja nu leek het er op. Nu leek de tuin op een tuin die gefotografeerd kon worden.

Achteraf had het Meisje niet ongerust hoeven zijn. Ze rekende buiten de vaardige fotografie van Bert. Op de foto’s zie je er namelijk niets van. Misschien zijn er toch maar twee tuinen. De tuin in je hoofd. De tuin in werkelijkheid…. en een vaardige fotograaf.

Ben je benieuwd naar de andere media waarin de Meisjes zijn verschenen? Lees dan dit blog eens.

De Meisjes in de media

 

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *